enda

Chresten Jørgensen

(1879 – 1962)

Filmfotograf. Født 1879 i Viborg, død 20/3 1962 i Las Palmas på de Kanariske Øer. Uddanet som fotograf i Viborg. Blev ansat hos Nordisk Film i 1920, hvor han overvejende fotograferede Sandbergs spillefilm. Fulgte med Sandberg til Berlin i 1927 og blev ansat som fotograf hos Ufa.

Kilde: M. Engberg i "Objektiv" nr. 117, dec. 2007.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Den gule Danserinde 1931 Foto U/Spillefilm
Revolutionsbryllup 1928 Foto U/Spillefilm
Slangen 1928 Foto U/Spillefilm
Klovnen 1926 Foto DK/Spillefilm
Maharajahens Yndlingshustru 1926 Foto DK/Spillefilm
Fra Piazza del Popolo 1925 Foto DK/Spillefilm
Solskinsdalen 1925 Foto DK/Spillefilm
Den store Magt 1925 Foto DK/Spillefilm
Kan Kvinder fejle? 1924 Foto DK/Spillefilm
Kærligheds-Øen 1924 Foto DK/Spillefilm
Min Ven Privatdetektiven 1924 Foto DK/Spillefilm
Morænen 1924 Foto DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1924 Foto DK/Spillefilm
Lasse Månsson fra Skaane 1923 Foto DK/Spillefilm
Den sidste Dans 1923 Foto DK/Spillefilm
David Copperfield 1922 Foto DK/Spillefilm
Den sidste af Slægten 1922 Foto DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.