enda

Christian Schrøder

(1869 – 1940)

Skuespiller. Født 13/7 1869, død 10/12 1940 - 71 år gammel.

Debuterede hos Nordisk Film i 1910 og virkede dér indtil 1920 primært som skuespiller, men instruerede også en del film i perioden 1912-13 og skrev selv manuskripterne. Schrøder havde som udgangspunkt talent for det komiske og var som Oscar Stribolt og Frederik Buch - hvem han ofte dannede par med - i besiddelse af et omfangsrigt korpus, men han medvirkede også i en del roller i andre genrer. Fra 1915 spillede han overvejende med i Lau Lauritzens farcer, og fra 1926 var han fast inventar i Fy & Bi-filmene hos Palladium. Op gennem 1930'erne blev det til en række tonefilm og han filmede helt frem til sin død i 1940.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fuld af Fiduser 1956 Medvirkende Antologi
I de gode gamle Dage 1940 Købmand Huggetønde DK/Spillefilm
En lille Tilfældighed 1939 Medvirkende DK/Spillefilm
Blaavand melder Storm 1938 Fisker, der ønsker Jens tillykke DK/Spillefilm
En fuldendt Gentleman 1937 Krofatter DK/Spillefilm
Der var engang en Vicevært 1937 Mand med høne DK/Spillefilm
Fange Nr. 1 1935 Portner DK/Spillefilm
Kidnapped 1935 Nabo DK/Spillefilm
Week-End 1935 Mikkelsen, gårdejer DK/Spillefilm
7-9-13 1934 Medvirkende DK/Spillefilm
Ud i den kolde Sne 1934 Den gamle Chauffør DK/Spillefilm
Med fuld Musik 1933 Musikforlæggeren DK/Spillefilm
Københavnere 1933 En husvært DK/Spillefilm
I Kantonnement 1932 Kaptajnen DK/Spillefilm
Han, hun og Hamlet 1932 Evas far DK/Spillefilm
Pas paa Pigerne 1930 Direktøren DK/Spillefilm
Hr. Tell og Søn 1930 Onkel Teobald DK/Spillefilm
Hallo! Afrika forude! 1929 Passageren DK/Spillefilm
Kraft og Skønhed 1928 Direktør Brown DK/Spillefilm
Jokeren 1928 James, Mr. Carstairs tjener DK/Spillefilm
Vester-Vov-Vov 1927 Hellig Søren DK/Spillefilm
Dødsbokseren 1926 Kok DK/Spillefilm
Don Quixote 1926 Præsten DK/Spillefilm
Ulvejægerne 1926 Skræddermester Toft DK/Spillefilm
Lykkehjulet 1926 Kunsthandler DK/Spillefilm
Den fattige Millionær 1920 Elses far DK/Spillefilm
Kærlighed og Overtro 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Nellys Riddere 1919 Jokumsen, pebersvend DK/Kort fiktion
Grevindens Ære 1919 Humpe-Fritz DK/Spillefilm
Amors Hjælpetropper 1917 Carl Bømler, grosserer DK/Spillefilm
Den ny Kokkepige 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et livligt Pensionat 1917 Munter, rentier DK/Kort fiktion
Expeditricen fra Østergade 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Studentens glade Liv 1916 Manus, Medvirkende DK/Kort fiktion
Det bertillonske System 1916 Borgmester Bummelby DK/Kort fiktion
Arvetanten 1916 Rudolf Stratz, forfatter, Hans' fætter DK/Spillefilm
En dejlig Dag 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Konfetti 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Midnatssolen 1916 Gamle Wahlbeck, Fritz' far DK/Spillefilm
En uheldig Skygge 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En nydelig Onkel 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sommer-Kærlighed 1916 Grethes far DK/Kort fiktion
Hønseministerens Besøg 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hjertefejlen 1915 Rentier Holm DK/Kort fiktion
500 Kroner inden Lørdag 1915 Fabrikant Dupont, Jeans onkel DK/Spillefilm
Det gamle Fyrtaarn 1915 Jersin, krovært DK/Spillefilm
Kvinden han frelste 1915 Barfleur, redaktør DK/Spillefilm
Paa de vilde Vover 1915 "Spøgefuglen", permanent arbejdsløs DK/Kort fiktion
Zigøjnerblod 1915 Zigøjnerhøvdingen Fredo, Manus DK/Spillefilm
Flyttedags-Kvaler 1915 Proprietær Lund DK/Kort fiktion
Helten fra Østafrika 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Kone søges 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Skilsmisse 1915 Clark, sagfører DK/Kort fiktion
Hr. Petersens Debut 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Carl Alstrups Kærlighed paa Aktier 1915 Bobinet, skomager DK/Spillefilm
Penge 1915 Busch DK/Spillefilm
Søndagsjægerens Jagtæventyr 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Under falsk Flag 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Perlehalsbaandet 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Jens Daglykke 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Fangens Søn 1914 Assuranceagent DK/Spillefilm
Den kulørte Slavehandler 1914 Tom Bruce, detektiv DK/Spillefilm
Snustobaksdaasen 1914 Medvirkende DK/Kort fiktion
Søvngængersken 1914 Manus DK/Spillefilm
Sladder 1913 Instruktion DK/Kort fiktion
Ramasjang i Kantonnementet 1913 Instruktion, Medvirkende DK/Kort fiktion
Loppen 1913 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Lægens Bryllupsaften 1913 Instruktion DK/Kort fiktion
Frederik Buch som Soldat 1913 Instruktion DK/Kort fiktion
Professor Buchs Rejseeventyr 1913 Instruktion DK/Kort fiktion
Hvor er Pelle? 1913 Instruktion DK/Kort fiktion
Den fremmede Tjener 1913 Manus DK/Kort fiktion
En Skipperløgn 1913 En storlyvende skipper, Manus DK/Kort fiktion
Karnevallets Hemmelighed 1913 Grosserer Munkebye DK/Kort fiktion
Gøglerens Datter 1913 Medvirkende, Manus DK/Spillefilm
Den tredie Magt 1913 Stærke Jon DK/Spillefilm
Ægteskabets tornefulde Vej 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Privatdetektivens Offer 1913 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ballettens Datter 1913 Michot, apoteker DK/Spillefilm
En farlig Forbryder 1913 Baron von Silberstein DK/Kort fiktion
Pressens Magt 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Ingigerds far DK/Spillefilm
Den tapre Jacob 1913 Manus DK/Kort fiktion
Den hvide Dame 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Uden Nattegn 1912 Instruktion, Jens, soldat, Manus DK/Kort fiktion
Indbruddet hos Skuespillerinden 1912 Manus DK/Kort fiktion
Christian Schrøder som Don Juan 1912 Instruktion, Medvirkende, Manus DK/Kort fiktion
Christian Schrøder som Lejetjener 1912 Instruktion, Medvirkende, Manus DK/Kort fiktion
Brudegaven 1912 Instruktion DK/Kort fiktion
Dødsangstens Maskespil 1912 Kaptajn Storm DK/Spillefilm
Oscar Stribolt som Vidunderbarn 1912 Impressario DK/Kort fiktion
Hans første Honorar 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dr. Gar el Hamas Flugt 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Bornholmeruret 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Shanghai'et 1912 Værten i cafe "New Zealand" DK/Spillefilm
Springdykkeren 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1912 Aaberg, ejer af Central-Baren DK/Spillefilm
Bagtalelsens Gift 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Naar Kærligheden dør 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den sorte Kansler 1912 En bissekræmmer, Manus DK/Spillefilm
Den kære Afdøde 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Manegens Stjerne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Christian Schrøder i Panoptikon 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Soldatens glade Liv 1910 Mads, soldat DK/Kort fiktion
Fabian renser Kakkelovn 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kean 1910 Regissør DK/Kort fiktion
Koleraen Instruktion DK/Kort fiktion
Amor paa Spil Instruktion, Medvirkende DK/Kort fiktion
Christian Schrøder i Biograf-Teater Medvirkende DK/Kort fiktion
Morderen Medvirkende DK/Kort fiktion
Tante Bines Testamente Medvirkende DK/Kort fiktion
Den stjaalne Politibetjent Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.