enda

Daniel Mühlendorph

(1986 – )

Producer. Født 16/5 1986 i Allinge. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 2017 med dokumentaren 'Gennem drømmehinden', instrueret af Lin Alluna, og kortfilmen 'Fædreland', instrueret af Ulaa Salim, der bl.a. var nomineret til en Robert. Inden tiden på Filmskolen boede han to år i Los Angeles, hvor han gik på New York Film Academy.

I 2018 producerede han kortfilmen 'Maja' af Marijana Jankovic. Mühlendorph spillefilmdebuterede med 'Danmarks sønner' af Ulaa Salim (2019). Filmen var udtaget til en række internationale filmfestivaler, herunder Rotterdam og Göteborg. Salim modtog prisen for bedste instruktør ved Seattle Filmfestival samt talentprisen ved Bodil-uddelingen.

Mühlendorph har siden stået bag film som Gigis' 'Blokhavn' (2020), Lisa Jespersens 'Hvor kragerne vender' (2021) og Christian Bengtsons 'Krysantemum' (2022).

Sammen med Salim har han stiftet produktionsselskabet Hyæne Film.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Krysantemum 2022 Producer DK/Spillefilm
Hvor kragerne vender 2021 Producer DK/Spillefilm
Blink 2021 Executive producer DK/Kort fiktion
Blokhavn – Sæson 1 (oversigt) 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 1:8 – Den nye dreng 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 2:8 – Alis plan 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 3:8 – Månedsopgaven 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 4:8 – Koncerten 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 5:8 – Shaytan 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 6:8 – Brorskab 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 7:8 – For Gertrud 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Blokhavn 8:8 – Afgørelsen 2020 Producer, Executive producer Fiktionsserie
Danmarks Sønner 2019 Producer, Executive producer DK/Spillefilm
Partisan 2019 Executive producer DK/Kort fiktion
Maja 2018 Producer DK/Kort fiktion
Fædreland 2017 Producer DK/Kort fiktion
Gennem drømmehinden 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Jytte 2016 Producer DK/Kort fiktion
Eliten 2015 Line producer DK/Spillefilm
Skammerens datter 2015 Producerassistent DK/Spillefilm
Peter Pix: Papkassen 2013 Belyser, Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix (oversigt) 2013 Produktionsassistent Tv-serie
Peter Pix - Skoen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kagen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Dugen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Violinen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Bilen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pudekamp 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Pingvinen 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Gaven 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Ægget 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Peter Pix: Kærestebrevet 2013 Produktionsassistent DK/Kort fiktion
Noget i luften 2011 Producerassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.