enda

Dunja Gry Jensen

(1965 – )

Manuskriptforfatter. Født 20/8 1965. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 1996.


Jensen debuterede som manuskriptforfatter på tv med dramaserien "Taxa" (1999) og har også skrevet til krimiserien ”Rejseholdet” (2000). Hun var hovedforfatter på dramaserien "Norskov" (2015). Jensen har været manuskriptforfatter på flere af Max Kestners dokumentarfilm samt hans spillefilmdebut ”Qeda” (2017).


Jensen modtog i 2009 en Robert for Årets Manuskript for spillefilmen "Frygtelig lykkelig" (2008).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
QEDA 2017 Manuskript, Historie DK/Spillefilm
Norskov 2 2017 Manuskriptforfatter Tv-serie
Norskov 1 2015 Hovedforfatter Tv-serie
Daimi 2012 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Petey og Ginger - og finanskrisen i Amerika 2012 Manuskript DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Jennis storesøster 2011 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Drømme i København 2009 Manus DK/Dokumentarfilm
Frygtelig lykkelig 2008 Manus DK/Spillefilm
Verden i Danmark 2007 Manus DK/Dokumentarfilm
Væk fra Spjald 2007 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Istedgade 2006 Manus DK/Kort fiktion
Sophie 2006 Manus DK/Kort fiktion
Nede på jorden 2004 Manus DK/Dokumentarfilm
Humørkortstativsælgerens søn 2002 Manus DK/Spillefilm
The wild east - portræt af en storbynomade 2002 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Prisen 2001 Manus DK/Kort fiktion
Tro, håb og Batman 2000 Manus DK/Kort fiktion
TAXA 1997 Episodeforfatter Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.