enda

Ella la Cour

(1854 – 1935)

Skuespillerinde. Født 31/1 1854 (Eleonora Møller), død 28/6 1935.

Debuterede på film omkring 1908 hos Nordisk Film og var én af pionerene i de tidlige år. Indtil udgangen af 1911 medvirkede hun i henved 50 film, ofte i større roller. Bla. spillede hun Dronning Gertrud i August Bloms "Hamlet" (premiere 1911). Fra 1913-16 filmede hun hos Kinografen, hvor det blev til godt 10 roller. Omkring 1920 indspillede hun - i en alder af 65 år - sin sidste film, som blev Benjamin Christensens svensk-producerede "Häxan" (premiere 1922).

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Heksen 1922 Karna, troldkvinde U/Spillefilm
Katastrofen i Jernbane-Tunnelen 1917 Fru Ford DK/Spillefilm
Lotte vil paa Landet 1916 Lottas kammerpige DK/Spillefilm
Fristerinden 1916 Frk. Jensen, husbestyrerinde DK/Spillefilm
Tiger-Komtessen 1914 Grevinde Ørnskjold DK/Spillefilm
I Tronens Skygge 1914 Skovriderens hustru DK/Spillefilm
Forbandelsen 1914 Enkebaronessen, baronens mor DK/Spillefilm
Guld der hævner 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Eksplosionen 1914 Værkfører Hansens mor DK/Spillefilm
Dødsklippen 1913 Ella, fiskerenke DK/Spillefilm
En Kvindes Ære 1913 Præstefruen DK/Spillefilm
Under Møllevingen 1913 Wilsons hustru DK/Spillefilm
Ildfluen 1913 Zolan, Mikaels kone DK/Spillefilm
Damernes Blad 1912 Redaktørens kone DK/Kort fiktion
Jernbanens Datter 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Den Undvegne 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Ekspeditricen 1911 Geheimraadens frue DK/Spillefilm
Gadeoriginalen 1911 Fru Krag, Povls tante DK/Kort fiktion
Hamlet 1911 Dronning Gertrud DK/Kort fiktion
Vildledt Elskov 1911 Fruen DK/Spillefilm
Spilopmageren 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Christian d. 4. og Forrædderen 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Carl Alstrup ved Skomagerlæsten 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Operationsstuens Hemmelighed 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
De to Hjem paa Nørrebro 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighedens Styrke 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Jagten paa Gentleman-Røveren Singaree 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Nonnen fra Asminderød 1911 Nonne DK/Kort fiktion
Hendes Ære 1911 Karen, Pouls mor DK/Spillefilm
Gennem Kamp til Sejr 1911 Monas mor DK/Spillefilm
Anna fra Æbeltoft 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ungdommens Ret 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Zigeunersken 1911 Medvirkende DK/Kort fiktion
Folkets Vilje 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Det bødes der for 1911 Jansens kone DK/Spillefilm
Det mørke Punkt 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Dyrekøbt Glimmer 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Den hvide Slavehandels sidste Offer 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Hestebøffen 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Blind Alarm 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sherlock Holmes i Bondefangerklør 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den ny Huslærer 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den hvide Slavehandel 1910 Bordelværtinde DK/Spillefilm
Spionen fra Tokio 1910 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gammel Kærlighed ruster ikke 1909 Medvirkende DK/Kort fiktion
Barn i Kirke 1908 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lavater Lee Medvirkende DK/Kort fiktion
Modermærket Medvirkende DK/Kort fiktion
Revolveren Medvirkende DK/Kort fiktion
Stadig uheldig Medvirkende DK/Kort fiktion
Lotterigevinsten Medvirkende DK/Kort fiktion
Mads i Staden Medvirkende DK/Kort fiktion
Dirkens Mester Medvirkende DK/Kort fiktion
Tankelæseren Medvirkende DK/Kort fiktion
Hittebarnet Den gamle enkegrevinde DK/Kort fiktion
Spaakonens Datter Spåkonen DK/Spillefilm
Den skæbnesvangre Opfindelse Medvirkende DK/Kort fiktion
Skarpretterens Søn Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.