enda

Emma Wiehe

(1864 – 1949)

Skuespillerinde. Født 30/6 1864 (E. Albrecht), død 5/5 1949 - 84 år gammel. Gift med skuespiller Jacques Wiehe (1860-1910).

Medvirkede i film i perioden 1911-32 ved skiftende selskaber - dog i de første år hos Kinografen. Optrådte i så forskellige film som Dreyers "Blade af Satans Bog" (1921) og Fy & Bi-filmen "Vester-Vov-Vov" (1927), men sås oftest som den ældre distingverede kvinde, hun var.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Paustians Uhr 1932 Medvirkende DK/Spillefilm
Vester-Vov-Vov 1927 Toms bedstemor DK/Spillefilm
Det sovende Hus 1926 Medvirkende DK/Spillefilm
Madsalune 1923 Medvirkende DK/Spillefilm
Hans gode Genius 1922 Hassings hustru DK/Spillefilm
Munkens Fristelser 1921 Fru Wenck, Margrethes mor DK/Spillefilm
Blade af Satans Bog 1921 Grevinde de Chambord (III) DK/Spillefilm
Manden, der sejrede 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Lykkelandet 1919 Mrs. Longley, Ysondes tante DK/Spillefilm
Grevindens Ære 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Da Svigermoder kom 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
En Lykkeper 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Mens Juleklokkerne ringer 1917 Medvirkende DK/Spillefilm
Hendes Moders Løfte 1917 von Lenzos hustru DK/Spillefilm
Hotel Paradis 1917 Fru von Krakow DK/Spillefilm
Dødssejleren 1915 Fru Bedford DK/Spillefilm
Livets Ubønhørlighed 1914 Fru Stilling DK/Spillefilm
I Tronens Skygge 1914 Priorinden, Ellens tante DK/Spillefilm
Tiger-Komtessen 1914 Jeans moder DK/Spillefilm
Moderkærlighed 1913 Fru Falcks moder DK/Spillefilm
Skæbnens Veje 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Ildfluen 1913 Ansat hos grevinden DK/Spillefilm
Den farlige Leg 1911 Madam Petersen, gæstgiverfrue DK/Spillefilm
De Otte i Christiania 1905 Medvirkende Dokumentariske optagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.