enda

Finn Storgaard

(1943 - )

Skuespiller. Født 26/9 1943. Gift med skuespiller Lotte Horne.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole i 1968 efter at have læst bla. musik og dramaturgi på Aarhus Universitet og haft statistarbejde på Aarhus Teater. Omfattende teaterkarriere.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Finn Storgaard fik en drømmestart på sin filmkarriere med hovedrollen som Peter Hasvig i Knud Sønderby-filmatiseringen "Midt i en jazztid" (1969). Ikke blot ser han umådeligt godt ud i rollen - han gør den som noget selvfølgeligt til sin egen med en kombination af nøgtern følsomhed og afslappet autoritet. Men hans oplagte filmtalent kom siden kun sporadisk til syne i yderligere fem film.


I Erik Ballings "Ballade på Christianshavn" (1971) spiller han den unge Tue - rollen som i tv-serien "Huset på Christianshavn" har gjort ham landskendt. Han har en central rolle i den dansk-amerikanske sexfilm "Trekanter" (1972). Og i "Nu går den på Dagmar" (1972) fungerer han godt som lidt forvirret ungskuespillerelev.


Men hans tv-roller er mere interessante. Han er med en vis effekt den usympatiske hippie Hubert i Leif Panduros "Hjemme hos William" (1971) og den kamplystne KU'er Gustav i tv-serien "Matador" (1978-81). Og i krimiserien "Strisser på Samsø" (1997-98) yder han sin bedste præstation siden "Midt i en jazztid" som den arbejdsløse, forbitrede Keld, der er gift med Lotte Arnsbjergs præst og slår sig på fuglekiggeri af lutter opdæmmet frustration over lediggangen. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Om en måned 2017 Medvirkende DK/Kort fiktion
Flyvemaskiner 2: Redningsaktionen 2014 Stemme U/Spillefilm
Flyvemaskiner 2013 Skipper Riley U/Spillefilm
Star Wars: The Clone Wars 2008 Admiral Yularen U/Spillefilm
Papa 2007 Medvirkende DK/Kort fiktion
Forbrydelsen 2007 Præst Tv-serie
Nordkraft 2005 Hans Jørgen DK/Spillefilm
Fluerne på væggen 2005 Kollega 1 DK/Spillefilm
H.C. Andersen - historien om en digter 2005 Fortæller Tv-film
Krøniken 2004 Hr. Sønderby Tv-serie
Find Nemo 2003 Nigel U/Spillefilm
Perforama 2002 Medvirkende Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Beboerformand Tv-serie
Strisser på Samsø 1997 Keld Tv-serie
Alle tiders julemand 1997 Adelsmand Tv-serie
TAXA 1997 Medvirkende Tv-serie
Hjem til fem 1995 Medvirkende Tv-serie
Landsbyen 1991 Præst Tv-serie
1814 1989 Carl Rømer Tv-serie
En afgrund af frihed 1989 Lektor Gregersen DK/Spillefilm
Niels Klims underjordiske rejse 1984 Silkeaben Tv-serie
Opbrud inden døre 1982 Medvirkende Tv-film
Helligtrekongersaften 1981 Medvirkende Tv-film
Krigsdøtre 1981 Børge Tv-serie
Dina 1979 Medvirkende Tv-film
Baronens testamente 1979 Medvirkende Tv-film
Ludvigsbakke 1978 Grev Knuth Tv-serie
Matador 1978 Gustav Friis Tv-serie
Alt hvad jeg har gjort, alt hvad jeg har mistet 1976 Medvirkende Tv-film
En by i provinsen 1976 Mouritzen Tv-serie
I Danmark er jeg død 1975 Medvirkende Tv-film
Dr. Lemmas problem 1975 Medvirkende Tv-film
Olsen-banden på sporet 1975 Politibetjent i badebukser DK/Spillefilm
Seks personer søger en forfatter 1973 Medvirkende Tv-film
Don Juan 1973 Medvirkende Tv-film
Robin Hood 1973 Robin Hood - en ræv U/Spillefilm
Den stundesløse 1973 Leander Tv-film
Seks roller søger en forfatter 1973 Søn Tv-film
På vej til Hilda 1972 Kjeld Tv-film
Nu går den på Dagmar 1972 Steen DK/Spillefilm
Hjemme hos William 1971 Hubert Tv-film
Nattens frelse 1971 Shiu Tv-film
Ballade på Christianshavn 1971 Tue DK/Spillefilm
Huset på Christianshavn 1970 Tue Tv-serie
Midt i en jazztid 1969 Peter Hasvig DK/Spillefilm
Trekanter 1969 Peter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.