enda
Person

Frank Hvam

(1970 – )

Komiker, skuespiller, manuskriptforfatter. Født 12/9 1970.

Hvam fik sit store gennembrud som komiker i 1999 med DR 2-sketchprogrammet ''Casper og Mandrilaftalen'', der blev skabt af Hvams faste samarbejdspartner Casper Christensen. Hvam og Christensen fulgte op med den succesfulde sitcom-serie ''Langt fra Las Vegas'' (2001-2003) og quizprogrammet ''Shooting Stars'' (2004).

I 2005 skabte Hvam og Christensen tv-serien ''Klovn'' (2005-2009), der blev en af de største successer i nyere tids dansk fjernsyn. Hvam og Christensen skrev selv serien og spillede desuden hovedrollerne.

Hvam spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter i 2010 med ''Klovn – the Movie'', der blev en stor kommerciel succes. Hvam og Christensen fortsatte ''Klovn''-franchisen med ''Klovn Forever'' (2015) og ''Klovn the Final'' (2020), mens de genoplivede tv-serien med yderligere en sæson i 2018. Makkerparret har også skrevet manuskript til spillefilmen ''Dan-Dream'' (2017), hvor de også spillede hovedrollerne.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Klovn The Final 2020 Frank, Manuskriptforfatter, Historie, Executive producer DK/Spillefilm
Minkavlerne 2019 Pastor Per Tv-serie
Dan Dream 2017 Knas, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Jeg er William 2017 Dino DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Frank, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Talenttyven 2012 Claus DK/Spillefilm
Klovn - The Movie 2010 Frank, Manusforfatter, Historie DK/Spillefilm
Æblet & Ormen 2009 Torben DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Arne Skrydsbøl DK/Spillefilm
Klovn 2005 Frank, Manus Tv-serie
Tid til forandring 2004 Konkurrenceleder DK/Spillefilm
Kissmeyer Basic 2001 Medvirkende Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Kenny, sportsjournalist, Manus Tv-serie
Mit liv som Bent 2001 Flemming Tv-serie
Casper & mandrilaftalen 1999 Medvirkende, Manuskript Tv-serie