enda

Frank Hvam

(1970 – )

Komiker, skuespiller, manuskriptforfatter. Født 12/9 1970.

Hvam fik sit store gennembrud som komiker i 1999 med DR 2-sketchprogrammet 'Casper og Mandrilaftalen', der blev skabt af Hvams faste samarbejdspartner Casper Christensen. Hvam og Christensen fulgte op med den succesfulde sitcom-serie 'Langt fra Las Vegas' (2001-2003) og quizprogrammet 'Shooting Stars' (2004).

I 2005 skabte Hvam og Christensen tv-serien 'Klovn' (2005-2009), der blev en af de største successer i nyere tids dansk fjernsyn. Hvam og Christensen skrev selv serien og spillede desuden hovedrollerne.

Hvam spillefilmdebuterede som manuskriptforfatter i 2010 med 'Klovn – the Movie', der blev en stor kommerciel succes. Hvam og Christensen fortsatte 'Klovn'-franchisen med 'Klovn Forever' (2015) og 'Klovn the Final' (2020), mens de genoplivede tv-serien med yderligere en sæson i 2018. Makkerparret har også skrevet manuskript til spillefilmen 'Dan-Dream' (2017), hvor de også spillede hovedrollerne.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Klovn The Final 2020 Manuskript DK/Spillefilm
Dan Dream 2017 Knas, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Jeg er William 2017 Dino DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Frank, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Talenttyven 2012 Claus DK/Spillefilm
Klovn - the Movie 2010 Frank, Manusforfatter, Historie DK/Spillefilm
Æblet & Ormen 2009 Torben DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Arne Skrydsbøl DK/Spillefilm
Klovn 2005 Frank, Manus Tv-serie
Tid til forandring 2004 Konkurrenceleder DK/Spillefilm
Kissmeyer basic 2001 Medvirkende Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Kenny, sportsjournalist, Manus Tv-serie
Mit liv som Bent 2001 Flemming Tv-serie
Casper & mandrilaftalen 1999 Medvirkende, Manuskript Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.