enda

Gerhard Jessen

(1885 – 1939)

Skuespiller. Født 21/4 1885, død 3/5 1939 - 54 år gammel. Gift med skuespillerinde Jacoba Jessen (1888-1978).

En omfattende teaterkarriere, der tog sin begyndelse i Stavanger i 1904 og udfoldede sig over diverse turneer og engagementer ved bla. Frederiksberg Teater og Odense Teater. Fra 1911-31 ansættelse ved Det ny Teater og derefter som vært ved Færgekroen i Tivoli, hvor han var til sin død.

Filmdebuterede hos Nordisk Film i 1911, hvor han over en årrække medvirkede i knap 20 film. Derudover blev det til mere sporadiske optrædener hos Filmfabrikken Skandinavien, Ingvar Jørgensen Film, Filmfabriken Danmark og Kinografen. I 1923 instruerede han to film for Palladium.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Skaf en Sensation 1934 Lund, redaktionssekretær DK/Spillefilm
Vask Videnskab Velvære 1933 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Præsten i Vejlby 1931 Morten Bruus til Ingvorstorp DK/Spillefilm
Byens Don Juan 1924 Instruktion DK/Spillefilm
Wienerbarnet 1924 Grosserer Larsen DK/Spillefilm
Sommerspøg og Rævestreger 1923 Instruktion DK/Spillefilm
Madsalune 1923 Jakob Gordon, Madsalunes bror DK/Spillefilm
Store forventninger 1922 Smeden Joe Gargery DK/Spillefilm
Jafet, der søger sig en Fader, I-IV 1922 Den fremmede DK/Spillefilm
Den flyvende Hollænder, I-IV 1920 Krantz (II,III,IV) DK/Spillefilm
Lykkelandet 1919 Marc Elliot, bankier DK/Spillefilm
Hjertetyven 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Krigsmillionæren 1919 Friherren DK/Spillefilm
Gar el Hama V 1918 Mr. Gee, detektiv DK/Spillefilm
Kampen om Kvinden 1917 Felix Warming, Alices' forlovede DK/Spillefilm
Anklagebænken 1916 Advokat Barner DK/Spillefilm
Selma fra Øen 1915 Oscar DK/Spillefilm
Lige for lige 1915 Sven Bülow, grevens ven DK/Kort fiktion
Vasens Hemmelighed 1914 Ejler Dahl, assistent DK/Spillefilm
Barfodsdanserindens Offer 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Dødssejleren 1912 Georg, Staals søn DK/Spillefilm
Lumpacivagabundus 1912 Spaan, snedkersvend DK/Spillefilm
Dyrekøbt Ære 1911 Dr. Thaw DK/Spillefilm
Det bødes der for 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Hævnen hører mig til Medvirkende DK/Kort fiktion
Lægens Hustru Lægen DK/Kort fiktion
For hendes Skyld Marquien DK/Kort fiktion
Spaakonens Datter Lindahl, fuldmægtig DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.