enda

Gorm Schmidt

(1897 – 1957)

Skuespiller. Født 29/12 1897, død 29/9 1957.

Blev elev på Betty Nansen Teatret i 1918 og debuterede samme sted.

Debuterede i den såkaldte 'Filmskole-Film', "Skæbnesvangre Vildfarelser", hos Astra i 1918 og medvirkede i en enkelt Fy & Bi-film hos Palladium, inden han fik sit store gennembrud i titelrollen i Nordisk Films "David Copperfield" (A.W. Sandberg, 1922). Op gennem 1920'erne blev det til et par Sandberg-film mere hos Nordisk og ellers medvirken i en række Fy & Bi-film. Hans sidste film blev "Kongen af Pelikanien" i 1928, og derefter hørte man ikke mere til det unge lovende talent.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fy og Bi på Eventyr 1955 Medvirkende Antologi
Kongen af Pelikanien 1928 Ove Helmer, teaterlæge DK/Spillefilm
Dydsdragonen 1927 Laurent, Pariserkorrespondent DK/Spillefilm
Svigersønnerne 1926 Medvirkende U/Spillefilm
Ulvejægerne 1926 Poul Lind DK/Spillefilm
Københavns Sherlock Holmes 1925 Kai Ørn, arkitekt DK/Spillefilm
Lille Lise Letpaataa 1924 Bent, journalist DK/Spillefilm
Nedbrudte Nerver 1923 Erik Brandt, politireporter DK/Spillefilm
Paa Slaget 12 1923 Erik, Grev Braas søn DK/Spillefilm
Daarskab, Dyd og Driverter 1923 Erik DK/Spillefilm
Kan Kærlighed kureres? 1923 Botanik-Petersen DK/Spillefilm
Vore Venners Vinter 1923 Per Hammer DK/Spillefilm
Blandt Byens Børn 1923 Fabrikantens søn DK/Spillefilm
David Copperfield 1922 David Copperfield som voksen DK/Spillefilm
Mellem muntre Musikanter 1922 Jørgen Jessen, direktørens søn DK/Spillefilm
Film, Flirt og Forlovelse 1921 Sønnen DK/Spillefilm
Skæbnesvangre Vildfarelser 1918 Louis Froment, maler DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.