enda

Gudrun Bruun Stephensen

(1892 – 1946)

Skuespillerinde. Født 11/9 1892, død 16/2 1946 - 53 år gammel. Datter af teaterdirektør Odgeir Stephensen. Gift med skuespiller Hugo Bruun.

Filmdebuterede hos Frans Lundberg i Malmø i 1910 og medvirkede året efter i tre film hos Nordisk Film. Fra 1916 blev filmkarrieren mere kontinuerlig med større roller hos både Nordisk og Dansk Astra Film. Sidste medvirken blev en mindre rolle i en Fy & Bi-film hos Palladium i 1928. Hun dukkede dog op igen omkring 1940, hvor Svend Methling brugte hende i to film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Peter Andersen 1941 Gertrud, Ebbas søster DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Fru Rist DK/Spillefilm
Kongen af Pelikanien 1928 Lucy, hofdame DK/Spillefilm
En Nat i København 1923 Frk. Hansen, kassererske DK/Spillefilm
Elskovs Magt 1921 Lily, danserinde U/Spillefilm
Det Største i Verden 1921 Evelyn White DK/Spillefilm
Ungkarleliv 1921 Medvirkende DK/Spillefilm
Munkens Fristelser 1921 Karen, stuepige DK/Spillefilm
Evas Forlovelse 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Dømmer ikke 1920 Missy Archbold DK/Spillefilm
Har jeg Ret til at tage mit eget Liv? 1920 Dolly, Bergs datter DK/Spillefilm
Bajadser 1919 Nedda, Canios kone DK/Spillefilm
Hans Kones Veninde 1919 Lilli, Ranks datter DK/Spillefilm
Hendes Mands Forlovede 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Præsten fra Havet 1918 Agnete, Warmings datter DK/Spillefilm
Fangen fra Erie Country Tugthus 1918 Vera, Brouwers' datter DK/Spillefilm
Dommens Dag 1918 Evelyn, van Straetens første kone DK/Spillefilm
Livets Stormagter 1918 Didier Manon DK/Spillefilm
Du skal ære - 1918 Marianne DK/Spillefilm
Gengældelsens Ret 1917 Majken, van Huysmanns datter DK/Spillefilm
Fange Nr. 113 1917 Ellen, von Holmes datter DK/Spillefilm
Børnenes Synd 1917 Lydia, lensgrevens datter DK/Spillefilm
For sin Faders Skyld 1916 Inga, datter fra Raages første ægteskab DK/Spillefilm
Ved Fængslets Port 1911 Didi, varietésangerinde DK/Spillefilm
Den farlige Alder 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Vildledt Elskov 1911 Medvirkende DK/Spillefilm
Massøsens Offer 1910 Damefrisørinde U/Spillefilm
Spaakonens Datter Agnes, spåkonens datter DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.