enda

Hanne Løye

(1932 – )

Skuespiller. Født 19/11 1932.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1957-59.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

Sex appeal i gavmildt rundbuet formgivning forener sig med sødmefuld kvindelighed - Hanne Løye burde have haft flere chancer. Men det erotiske lystspil, hvor hun måske først og fremmest hører hjemme, har danske instruktører - trods de mange sex-film - altid haft besvær med.


Hun er et lyspunkt i en større birolle som jysk kroservitrice i Sven Methlings anstrengte farce "Dyden går amok" (1966), men herefter mishandles hendes talent bl. a. groft i to af Annelise Meineches kluntede erotiske farcer. Hun er - sammen med bl. a. Lotte Tarp - en af de frække damer i den første Olsen-bandefilm, og hendes roller i de øvrige Olsen-bande-filme forbliver lige så garniture-agtige, omend mere tækkelige.


Sin eneste hovedrolle fik hun i den franskfødte norske Nicole Macés "3" (1971), et seriøst erotisk drama om alternative samlivsformer, med nøgenscener, der er dristige for norsk film. Senere ydede hun en solid folkekomediepræstation som privatskole-forstanderinden Illone Mikkelsen i "Matador" (1978-81). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Krøniken 2004 Fru Lodbjerg Tv-serie
Forsvar 2003 Elisabeth Frank Tv-serie
Olsen-bandens sidste stik 1998 Sekretær Fr. Jokumsen DK/Spillefilm
Strisser på Samsø 1997 Fru Strand Tv-serie
Tango for tre 1994 Medvirkende Tv-serie
Tekno Love 1989 Medvirkende DK/Spillefilm
Anthonsen 1984 Medvirkende Tv-serie
Olsen-bandens flugt over plankeværket 1981 Bang-Johansens sekretær DK/Spillefilm
Olsen-banden overgiver sig aldrig 1979 Direktørens sekretær DK/Spillefilm
Matador 1978 Forstanderinde Tv-serie
Olsen-banden går i krig 1978 Fru Hansen, kontordame DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Poula Jensen Tv-serie
Solens børn 1972 Addotia Tv-film
Hjemmet 1969 Medvirkende Tv-film
Damernes ven 1969 Afdøde Jonsens elskerinde DK/Spillefilm
Stormvarsel 1968 Oda DK/Spillefilm
Olsen-banden 1968 Pige hos Connie DK/Spillefilm
Tømmerflåden 1967 Medvirkende Tv-film
Elsk... din næste 1967 Marit, Hystads kone DK/Spillefilm
Kontoristerne 1966 Medvirkende Tv-film
Jeppe her på bjerget 1966 Medvirkende Tv-film
Dyden går amok 1966 Anna, kropige DK/Spillefilm
Soyas tagsten 1966 Barnepigen DK/Spillefilm
Philip Hotz bliver rigtig vred 1965 Medvirkende Tv-film
Livets rødder 1963 Medvirkende Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.