enda

Henrik Sandberg

(1919 - 1993)

Filmproducent, produktionsleder og manuskriptforfatter. Født 15/5 1919 (Henrik Thaulow Sandberg), død 19/3 1993. Søn af stumfilminstruktøren A.W. Sandberg.

Under 2. Verdenskrig var han en del af Modstandsbevægelsens Filmgruppe. Efter krigen i årene 1954-57 var han ansat som produktionsleder på Henning Karmarks selskab A/S ASA Filmudlejning.

I 1958 grundlagde han sit eget produktionsselskab, Merry Film, der producerede en række folkekomedier op gennem 60'erne, ikke mindst de populære Soldaterkammerater-film. I 1970'erne stod han bag opførelsen af en række københavnske biografer, bl.a. Danmarks første multiplex-biograf ABCinema med tre sale. I 1983 afsatte han sine forretninger til Nordisk Film og bosatte sig i Spanien.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dirch Passer 1990 Medvirkende Tv-dokumentar
Charly og Steffen 1979 Produktion DK/Spillefilm
Alt på et bræt 1977 Produktion DK/Spillefilm
Piger i trøjen 2 1976 Produktion DK/Spillefilm
Piger i trøjen 1975 Produktion DK/Spillefilm
Takt og tone i himmelsengen 1972 Produktion DK/Spillefilm
Guld til præriens skrappe drenge 1971 Produktion DK/Spillefilm
Hvor er liget, Møller? 1971 Produktion DK/Spillefilm
Præriens skrappe drenge 1970 Produktion DK/Spillefilm
Stille dage i Clichy 1970 Produktion DK/Spillefilm
Mig og dig 1969 Produktion DK/Spillefilm
Pigen fra Egborg 1969 Produktion DK/Spillefilm
Dyrlægens plejebørn 1968 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på bjørnetjeneste 1968 Produktion DK/Spillefilm
Svend Asmussen 1968 Producent Dokumentariske optagelser
Cirkusrevyen 67 1967 Produktion DK/Spillefilm
Elsk... din næste 1967 Producent DK/Spillefilm
Pigen og greven 1966 Produktion DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Produktionsleder DK/Spillefilm
Flådens friske fyre 1965 Produktion DK/Spillefilm
Pigen og millionæren 1965 Mand på skydebane DK/Spillefilm
Majorens oppasser 1964 Manus DK/Spillefilm
Sommer i Tyrol 1964 Produktionsleder DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Produktion DK/Spillefilm
Et døgn uden løgn 1963 Producent DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Produktion DK/Spillefilm
Den rige enke 1962 Producent DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på efterårsmanøvre 1961 Manus DK/Spillefilm
To skøre ho'der 1961 Produktion DK/Spillefilm
Sorte Shara 1961 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på vagt 1960 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater rykker ud 1959 Produktion DK/Spillefilm
Soldaterkammerater 1958 Produktion DK/Spillefilm
Sønnen fra Amerika 1957 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Den kloge mand 1956 Indspilningsleder DK/Spillefilm
Vi som går stjernevejen 1956 Producer DK/Spillefilm
Det gælder din Frihed 1946 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Frøslevlejren 1945 Foto Dokumentariske optagelser
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.