enda

Henrik Underbjerg

(1964 – )

Producer. Født 7/5 1964. Dimitterede fra EAVE i 2003 og fra Film Business School i 2006 og har universitetsbaggrund fra bl.a. litteraturhistorie, amerikanske studier og matematik.


Henrik Underbjerg har produceret en lang række spille-, kort- og dokumentarfilm. Blandt disse er eksempelvis dokumentaren 'Sepideh - Drømmen om stjernerne' (2013), der var nomineret til flere internationale priser, samt spillefilmene 'Max Pinlig 2' (2011), 'Sikke et cirkus' (2017) og 'Danmark' (2018).


Grundlagde i 2000 produktionsselskabet Radiator Film sammen med Stefan Frost og senere produktionsselskabet Stray Dog Productions i 2006.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hotel Paradis (oversigt) 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 1:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 2:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 3:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 4:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 5:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 6:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 8:8 2019 Producer Fiktionsserie
Hotel Paradis 7:8 2019 Producer Fiktionsserie
Danmark 2017 Producer DK/Spillefilm
Sikke et cirkus 2017 Producer DK/Spillefilm
Alle for tre 2017 Co-producer DK/Spillefilm
Øboerne og hvalerne 2016 Co-executive producer U/Dokumentarfilm
Rosita 2015 Co-producer DK/Spillefilm
Kartellet 2014 Co-producer DK/Spillefilm
1989 2014 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Sepideh - Drømmen om stjernerne 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
American Vagabond 2013 Co-producer U/Dokumentarfilm
Max Pinlig på Roskilde - nu med mor 2012 Co-producer DK/Spillefilm
Max Pinlig 2 - sidste skrig 2011 Producer DK/Spillefilm
Requiem 2031 2011 Producer DK/Kort fiktion
Alle for én 2011 Executive producer DK/Spillefilm
How Are You 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Lige midt imellem 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Mord i junglen 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Mig uden dig 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Jennis storesøster 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Sådan er søskende - Mig og min tvilling 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Promise 2010 Producer DK/Kort fiktion
Nabo 2010 Producer DK/Kort fiktion
Together 2008 Produktion DK/Dokumentarfilm
Himmerland 2008 Produktion DK/Spillefilm
Uhyret 2005 Produktion DK/Kort fiktion
Andre venner 2005 Produktion DK/Dokumentarfilm
Louise og Papaya 2003 Produktion DK/Kort fiktion
Tyren 2003 Produktion DK/Kort fiktion
Territorielle udsagn 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Perker 2002 Producer DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
2. pris bedste kortfilm, KIDZ Section 2006 Giffoni Film Festival 2006 Uhyret
Green Award 2012 Sheffield Doc/Fest 2012 Mord i junglen
Nomineret Dragon Award bedste nordiske dokumentar 2014 Göteborg International Film Festival 2014 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Bedste Instruktør 2015 Moscow Int. Film Festival 2015 Rosita
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Thessaloniki International Film Festival 2018-11-01 Danmark
Sao Paulo Int. Film Festival 2018-10-18 Danmark
Ghent Flanders Int. Film Festival 2018-10-09 Danmark
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2018-09-20 Danmark
Rio de Janeiro Brazilian Int. Children´s Film Festival 2018-09-01 Sikke et cirkus
Kristiansand International Children's Film Festival 2018-04-24 Danmark
Berlinale 2018-02-15 Danmark
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Danmark
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2017-12-10 1989
Sydney Film Festival 2016-06-08 Rosita
Seattle International Film Festival 2016-05-19 Rosita
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Rosita
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Rosita
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Rosita
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Rosita
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Rosita
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Rosita
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Rosita
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 1989
Moscow Int. Film Festival 2015-06-19 Rosita
Warszawa, Against Gravity 2015-05-09 1989
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2015-05-06 1989
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2015-04-09 1989
Hong Kong International Film Festival 2015-03-23 1989
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 1989
Torun, Camerimage 2014-11-15 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 1989
CPH:DOX 2014-11-06 1989
Bergen International Film festival 2014-09-24 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Message to Man 2014-09-20 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Seoul International Youth Film Festival 2014-08-21 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Melbourne Film Festival 2014-07-31 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Sheffield Doc/Fest 2014-06-07 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Warszawa, Against Gravity 2014-05-09 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2014-05-08 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2014-04-28 Sepideh - Drømmen om stjernerne
London, Human Rights Watch Film Festival 2014-03-18 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Berlinale 2014-02-06 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2014-01-28 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Sundance Film Festival 2014-01-16 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Amsterdam, IDFA 2013-11-20 Sepideh - Drømmen om stjernerne
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2013-05-27 Max Pinlig på Roskilde - nu med mor
Lübeck, Nordische Filmtage 2012-10-31 Sådan er søskende - Mig uden dig
Chicago Int. Children's Film Festival 2012-10-26 Sådan er søskende - Jennis storesøster
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Oulu Nordisk Panorama 2012-09-21 Sådan er søskende - Mig uden dig
Edinburgh International Film Festival 2012-06-20 Sådan er søskende - Mig uden dig
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2012-05-27 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Moscow - Royal Danish Embassy 2012-05-10 How Are You
Kristiansand International Children's Film Festival 2012-04-24 Max Pinlig 2 - sidste skrig
Malmö, BUFF 2012-03-13 Sådan er søskende - Mig og min tvilling
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Sådan er søskende - Mig uden dig
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2012-01-24 How Are You
Lithuania Scanorama Film Forum 2011-11-10 How Are You
Aarhus, Nordisk Panorama 2011-09-23 Sådan er søskende - Mig uden dig
Sheffield Doc/Fest 2011-06-08 How Are You
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2011-05-12 How Are You
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2011-04-28 How Are You
Berlinale 2011-02-10 How Are You
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Andre venner
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2006-12-02 Uhyret
Amsterdam Cinekid 2006-10-22 Andre venner
Giffoni Film Festival 2006-07-15 Uhyret
Kristiansand International Children's Film Festival 2006-04-25 Uhyret
Malmö, BUFF 2006-03-14 Andre venner
Berlinale 2006-02-09 Uhyret
Amsterdam, IDFA 2005-11-24 Andre venner
Odense Internationale Film Festival 2005-08-11 Andre venner
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2005-07-16 Louise og Papaya
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2005-01-12 Louise og Papaya
Amsterdam, IDFA 2004-11-18 Louise og Papaya
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Louise og Papaya
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Louise og Papaya
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Louise og Papaya
Stockholm Film Festival Junior 2004-03-28 Louise og Papaya
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.