enda

Holger Vistisen

(1932 - 2007)

Skuespiller. Født 13/6 1932.

Scenekarriere med engagementer ved skiftende teatre i hovedstaden.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


En af de solide professionelle, som har haft et utal af mindre biroller i danske film, især i 1960'erne og 1970'erne. Den 192 cm. høje, skaldede mand er oplagt som jævne typer af forskellig observans - politibetjent, tankpasser, pølsemand eller tjener. Et stort, godmodigt brød, der undertiden skal være farlig, uden at man rigtigt tror på det.


En typisk rolle er slagtermester Petersen i "Soldaterkammerater på sjov" (62), leder af det lokale idrætshold, der stiller op mod soldaterkammeraterne. Omvendt tager han sig med sin udpræget mandlige statur dobbelt komisk ud som transvestit i "Mazurka på sengekanten" (1970). Senest ses han som pølsemand i "Her i nærheden" (2000).


Han hævder selv at have været med i over 100 film, men da han ofte - og ikke kun i karrierens begyndelse - optræder ukrediteret, er det svært at opstille en komplet filmografi. I perioden 1950-56 var han statist i ca. 15 film.


Også på tv har rollerne været mange, men ganske små. I 1970'ernes begyndelse er han med i et par af Panduros tv-spil plus seks afsnit af "Huset på Christianshavn", og i "Matador" (1978-81) er han en nærmest anonym bankfuldmægtig. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
En aften i Operaen 2006 Medvirkende DK/Kort fiktion
Krøniken 2004 Tjener Tv-serie
Bertram & co 2002 Sur kunde DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Præst Tv-serie
Her i nærheden 2000 Pølsemand DK/Spillefilm
Bryggeren 1996 Svenningsen, insepktør Tv-serie
Elsker, elsker ikke 1995 Blomstermand DK/Spillefilm
Frihedens skygge 1994 Medvirkende Tv-serie
Ugeavisen 1990 Arrestforvalter Tv-serie
300 mil til himlen 1989 Tankpasseren DK/Spillefilm
Far på færde 1988 Fragtmand Tv-serie
Mødrehjælpen af idag 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Over stregen 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den kroniske uskyld 1985 Tjener DK/Spillefilm
Nissebanden 1984 Fange Tv-serie
Suzanne og Leonard 1984 Matros DK/Spillefilm
Midt om natten 1984 Betjent DK/Spillefilm
Forræderne 1983 Portør DK/Spillefilm
Kidnapning 1982 Tjener DK/Spillefilm
Pelle Haleløs 1981 Stemme U/Spillefilm
Erindring om fremtiden 1981 Medvirkende Tv-film
Cirkus Casablanca 1981 Vred campist DK/Spillefilm
Har du set Alice? 1981 Villy, håndlanger for Kano-Kurt DK/Spillefilm
Olsen-bandens flugt over plankeværket 1981 Pelsforretningens chef DK/Spillefilm
Uvejr 1980 Medvirkende Tv-film
Nedrykning 1979 Medvirkende Tv-film
Johnny Larsen 1979 Tømrer DK/Spillefilm
Krigernes børn 1979 Kriger DK/Spillefilm
Olsen-banden overgiver sig aldrig 1979 EF-embedsmand DK/Spillefilm
Ludvigsbakke 1978 Herre Tv-serie
Matador 1978 Bogholder Christiansen Tv-serie
Olsen-banden går i krig 1978 Funktionær DK/Spillefilm
Firmaskovturen 1978 Politibetjent DK/Spillefilm
Fængslende feriedage 1978 Drager DK/Spillefilm
En ordentlig omgang 1977 Medvirkende Tv-film
Alt på et bræt 1977 Toilet-besøgende DK/Spillefilm
Olsen-banden deruda' 1977 Mand foran bank DK/Spillefilm
Pas på ryggen, professor! 1977 Sovjetisk ambassadør DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Olufsen, murer Tv-serie
Jørns historie 1976 Medvirkende Tv-film
Helte dør aldrig 1976 Medvirkende Tv-film
Blind makker 1976 Kortspiller DK/Spillefilm
Den korte sommer 1976 Verners far DK/Spillefilm
Hopla på sengekanten 1976 Kunde ved pølsevogn DK/Spillefilm
Hyrder 1975 Medvirkende Tv-film
Tilløkke Herbert 1974 Tjener Tv-film
Syg og munter 1974 Frugtsælger Tv-film
Rundt på gulvet 1974 Borger #15 Tv-film
Den kyske levemand 1974 Droschekusk DK/Spillefilm
Olsen-bandens sidste bedrifter 1974 Portier DK/Spillefilm
Dr. Knock 1973 Karl Tv-film
Hashtræet 1973 Medvirkende Tv-film
Fætrene på Torndal 1973 Baggesen, advokat DK/Spillefilm
Afskedens time 1973 Jacobsens kollega DK/Spillefilm
På'en igen Amalie 1973 Betjent DK/Spillefilm
Olsen-banden går amok 1973 Polititekniker DK/Spillefilm
Romantik på sengekanten 1973 Bilforhandler DK/Spillefilm
Manden på Svanegården 1972 Politibetjent DK/Spillefilm
Olsen-bandens store kup 1972 Inspektør DK/Spillefilm
Motorvej på sengekanten 1972 Medvirkende DK/Spillefilm
Pelsen 1971 Sørensen Tv-film
Guld til præriens skrappe drenge 1971 Bølle DK/Spillefilm
Hovedjægerne 1971 Casting DK/Spillefilm
Huset på Christianshavn 1970 Antikvar m.fl. Tv-serie
Mazurka på sengekanten 1970 Transvestit DK/Spillefilm
Oktoberdage 1970 Mand ved havnemole DK/Spillefilm
Sonja - 16 år 1969 Mand i sauna DK/Spillefilm
Helle for Lykke 1969 Sporvognskonduktør DK/Spillefilm
Midt i en jazztid 1969 Restaurantgæst DK/Spillefilm
Olsen-banden på spanden 1969 Præst DK/Spillefilm
Farvel Thomas 1968 Farmaceut Tv-film
Mig og min lillebror og storsmuglerne 1968 Chef for nudistlejr DK/Spillefilm
Lille mand, pas på! 1968 Tjener DK/Spillefilm
Min søsters børn på bryllupsrejse 1967 Lastbilchauffør DK/Spillefilm
Martha 1967 Rederiets portier DK/Spillefilm
Far laver sovsen 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Smukke-Arne og Rosa 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Slap af, Frede! 1966 Agent II DK/Spillefilm
Utro 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Dyden går amok 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Ih, du forbarmende! 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Een pige og 39 sømænd 1965 Erik, maskinmester DK/Spillefilm
Hold da helt ferie 1965 Fremviser af campingvogn DK/Spillefilm
Flådens friske fyre 1965 Styrmand på 'Grenaa' DK/Spillefilm
Majorens oppasser 1964 Menig soldat DK/Spillefilm
Kampen om Næsbygaard 1964 Bent, bookmaker DK/Spillefilm
5 mand og Rosa 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Don Olsen kommer til byen 1964 2. politimand DK/Spillefilm
Hvad med os? 1963 Chauffør DK/Spillefilm
Støvsugerbanden 1963 Matros DK/Spillefilm
Støv for alle pengene 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Pigen og pressefotografen 1963 Bodyguard DK/Spillefilm
Soldaterkammerater på sjov 1962 Slagter DK/Spillefilm
Een blandt mange 1961 Politibetjent DK/Spillefilm
Poeten og Lillemor 1959 Gæst i restauranten DK/Spillefilm
3 må man være 1959 Dansende restaurantgæst DK/Spillefilm
De sjove år 1959 Hotelgæst DK/Spillefilm
Englen i sort 1957 Medvirkende DK/Spillefilm
Lån mig din kone 1957 Mand der får påkørt sin bil DK/Spillefilm
Flintesønnerne 1956 Bryllupsgæst DK/Spillefilm
Taxa K 1640 efterlyses 1956 Mand på perronen og besøgende på sygehus DK/Spillefilm
Kispus 1956 Tjener DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.