enda

Hugo Bruun

(1888 – 1962)

Skuespiller. Født 30/4 1888, død 4/4 1962 - 73 år gammel. Gift med skuespillerinde Gudrun Bruun Stephensen.

Debuterede i 1912 hos Filmfabriken Danmark, hvor han spillede med i ca. 5 film. Fra 1915 var han engageret hos Nordisk Film og medvirkede i en lang række film der - bla. fik han en rolle i Dreyers "Blade af Satans Bog" (premiere 1921). Sammen med sin kone lod han sig engagere hos Dansk Astra Film, hvor de spillede sammen i flere film. Efter stumfilmårene blev det til medvirken i to tonefilm.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Guldkalven 1953 Medvirkende Tv-film
En Mand af betydning 1941 Bankbestyrer Mauritzen DK/Spillefilm
Flugten fra Millionerne 1934 Medvirkende DK/Spillefilm
Under den gamle Fane 1932 Medvirkende DK/Kort fiktion
Landligger - Idyl - Vandgang 1922 Hr. Bruun DK/Spillefilm
Blade af Satans Bog 1921 Grev Manuel (II) DK/Spillefilm
Hendes Fortid 1921 Max, Stresingers søn DK/Spillefilm
Munkens Fristelser 1921 Mogens, grev Herberts søn DK/Spillefilm
Det Største i Verden 1921 Turner DK/Spillefilm
Scenens Børn 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Den flyvende Hollænder, I-IV 1920 Kaptajn Barentz (II) DK/Spillefilm
Bajadser 1919 Harlekin DK/Spillefilm
Den Æreløse 1919 Bernhard Cohn, Levys søn DK/Spillefilm
Dykkerklokkens Hemmelighed 1918 Rusini, ingeniør DK/Spillefilm
Testamentets Hemmelighed 1918 William Treverton, baronens søn DK/Spillefilm
Fangen fra Erie Country Tugthus 1918 Direktør Trelawny DK/Spillefilm
Skæbnesvangre Vildfarelser 1918 Philippe, Roses bror DK/Spillefilm
Du skal ære - 1918 Rigsadvokat von Hall DK/Spillefilm
Kriminalgaaden i Kingosgade 1917 Henry Mill, Swifts medhjælper DK/Spillefilm
Ansigtet lyver I 1917 Little, Arlingtons tjener DK/Spillefilm
Børnenes Synd 1917 Franz, Anders Vejmands søn DK/Spillefilm
Forbryderkongens Datter 1917 Cecil Highburn, Thomas' nevø DK/Spillefilm
Manden uden Smil 1917 Edmond, Rønnows søn DK/Spillefilm
Nattens Mysterium 1917 Franz, baron Neilbornes tjener DK/Spillefilm
Handelen med Menneskeliv 1917 Jean DK/Spillefilm
Mellem de yderste Skær 1917 Jørgen Falck, ingeniør DK/Spillefilm
Den frelsende Film 1916 Ferd. Evers, filmsskuespiller DK/Spillefilm
Det stjaalne Navn 1916 Fred Burnett, lord Chesters søn DK/Spillefilm
Manden med de ni Fingre IV 1916 Harry Lawson, bankassistent DK/Spillefilm
Syndens Datter 1916 Charles, en ung proletar DK/Spillefilm
Dommerens Hustru 1916 Poul Engelhardt, musiker DK/Spillefilm
De evige Flammer 1916 Cecil, ung forsker, Ediths forlovede DK/Spillefilm
Appetit og Kærlighed 1915 Otto, mediciner, Trolles nevø DK/Kort fiktion
Cowboymillionæren 1915 Fred. Gaston, sekretær DK/Spillefilm
Hjertefejlen 1915 Jens Bülow DK/Kort fiktion
Det evige Had 1915 Aage Stenholt, ung aviatiker DK/Spillefilm
Hans første Kærlighed 1914 Prinsen DK/Spillefilm
Guldhornene 1914 Trællen Gru DK/Spillefilm
Den sorte Pierette 1913 Detektiv DK/Spillefilm
Katastrofen i Dokken 1913 Patient på sindssygehospital DK/Spillefilm
Scenens Børn 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Det blaa Blod 1912 Medvirkende DK/Spillefilm
Tankelæseren Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.