enda

Inger Lassen

(1908 – 1957)

Skuespillerinde. Født 27/7 1908, død 30/12 1957 - 49 år gammel. Gift med skuespiller Angelo Bruun (1900-1956).

Debuterede i Svendborg i 1932 og fik efter et par år engagementer ved diverse teatre i København.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun er fejlplaceret i en mindre birolle som bornert snob i Benjamin Christensens "Barnet" (1940), men på rette hylde som Carl Alstrups blide datter i "Peter Andersen" (1941), det eneste forstående familiemedlem i dramaet om en dansk sælgers forhundsede liv.


Så kom en længere filmpause, hun skiftede kropsfigur, blev konet og bundsolid og gjorde fyldest i biroller som kokkepige eller folkelig hustru, typisk som Henry Nielsen kone i Saga-folkekomedien "Ved Kongelunden" (53). Ikke nogen fremtrædende spiller, men præget af varm ægthed og sympatisk ligefremhed. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Glasmenageriet 1957 Medvirkende Tv-film
Kærlighed mod betaling 1957 Fraülein Hansen U/Spillefilm
Der var engang en gade 1957 Medvirkende DK/Spillefilm
Tre piger fra Jylland 1957 Pastorinde Gertsen DK/Spillefilm
Kispus 1956 Jokum, hr. Marcels faktotum DK/Spillefilm
Kristiane af Marstal 1956 Kristianes mor DK/Spillefilm
Bruden fra Dragstrup 1955 Ellen, husjomfru på Dragstrup DK/Spillefilm
Der kom en dag 1955 Anna, husbestyrer hos Brink DK/Spillefilm
Karen, Maren og Mette 1954 Martha Larsen DK/Spillefilm
Det er så yndigt at følges ad 1954 Anna DK/Spillefilm
Den gamle mølle på Mols 1953 Marie, Sørens kone DK/Spillefilm
Adam og Eva 1953 Fru Johansen DK/Spillefilm
Ved Kongelunden 1953 Emma, Rasmussens kone DK/Spillefilm
Vi som går køkkenvejen 1953 Laura DK/Spillefilm
Peter Andersen 1941 Jenny, Peter og Ebbas datter DK/Spillefilm
Barnet 1940 Anna, gift med Elias DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.