enda

Iver H. Hasselbalch

(1920 – 2001)

Tonemester, fotograf. Født 16/2 1920 (I. Hagemann Hasselbalch) i Snekkersten, død 9/8 2001. Bror til instruktøren Hagen Hasselbalch.

Lydassistent hos Palladium fra omkring 1941. 1942-50 tonemester, fotograf og klipper hos Minerva. I 1952 free-lance klippe hos Scandinavian American Television Co. Omkring 1953 forlod han filmarbejdet og blev landmand. Han overtog sin fædrende gård, herregården Borupgaard i Snekkersten, i 1954.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Grønland i sol 1950 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sikkerhed i luften 1949 Lyd DK/Dokumentarfilm
Peter må vente 1949 Lyd DK/Dokumentarfilm
Sommerrapsodi 1947 Lyd DK/Dokumentarfilm
Det gælder din Frihed 1946 Klippeassistent, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Danmarks skjulte reserver 1944 Lyd DK/Dokumentarfilm
Historien om en mand 1944 Producent DK/Eksperimentalfilm
Hos Kofoed paa Amager 1943 Lyd DK/Dokumentarfilm
Mennesker i et Hus 1943 Klipper DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.