enda

Jacob Bitsch

(1976 – )

Instruktør. Født 13/3 1976. Har en bachelorgrad i Film- & Medievidenskab fra Københavns Universitet, to år som instruktørelev på New York University's
Filmskole samt den 4-årige uddannelse som filminstruktør
fra Den Danske Filmskole.


Bitsch debuterede som spillefilmsinstruktør med "Camping" (2009), som blandet andet blev udvalgt til filmfestivaler i Europa og Indien. Derudover har Bitsch instrueret kortfilmen "Vildfugl" (2012), som var i hovedkonkurrence ved blandt andet Olympia Film Festival, Buster Film Festival, Nordische Filmtage og Odense Film Festival og vandt prisen for bedste kortfilm ved Lucas Internationales Kinderfilmfestival.


Bitschs "Aminas breve" (2016) er baseret på Jonas T. Bengtssons prisbelønnede roman af samme navn.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hånd i hånd 2018 Instruktion Tv-serie
Aminas breve 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Vildfugl 2012 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Camping 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Der er ingen ende på Vejle 2007 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Blind Date 1999 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Aminas breve
Moscow - Royal Danish Embassy 2017-10-18 Aminas breve
Hamburg FilmFest GmbH 2017-10-05 Aminas breve
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Aminas breve
Thessaloniki International Film Festival 2013-11-01 Vildfugl
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 Vildfugl
Malmö, BUFF 2013-03-11 Vildfugl
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2012-12-02 Vildfugl
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2012-12-01 Vildfugl
Lübeck, Nordische Filmtage 2012-10-31 Vildfugl
Odense Internationale Film Festival 2012-08-20 Vildfugl
Mumbai Film Festival 2010-10-21 Camping
Istanbul Int. Film Festival 2010-04-03 Camping
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.