enda
Person

Jacob Haugaard

(1952 – )

Skuespiller, musiker. Født 12/5 1952.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Sammen med Finn Nørbygaard skabte han i 1980''erne et kortlivet, men ganske mindeværdigt komikerpar, først og fremmest på tv, men også foreviget i to populære film, "Jydekompagniet" (1988) og "Jydekompagniet 3" (1989 ) - navngivet således fordi to''ere altid er dårligere end deres forgængere.


Finn og Jacob er et klassisk skåret komisk makkerpar, med mindelser om Gøg & Gokke, men især dansk films samtidige Walter og Carlo-duo: Finn er et lille barn i en voksen mands krop, blød og naiv, og han tager alting bogstaveligt - Jacob er lige så barnlig, men skjuler det bag en opblæst, rapmundet selvsikkerhed.


Typen ligger godt for ham, og han synes ikke at have de store ambitioner om at variere den i andre sammenhænge. I Morten Korch-parodien "Kampen om den røde ko" (1987) ses han dog som karikeret bonderøv, og i 1992 dukker han op i Jens Jørgen Thorsens mislykkede "Jesus vender tilbage". [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Musik
Titel År Funktion Kategori
Krummerne – Det er svært at være 11 år 2022 Vicevært Svendsen DK/Spillefilm
Kæledyrenes Hemmelige Liv 2 2019 Stemme U/Spillefilm
Kæledyrenes hemmelige liv 2016 Pops U/Spillefilm
Den sidste rejse 2011 Jacob, Ide DK/Spillefilm
Hvor fanden er Herning? 2009 Ernst Tv-serie
Bolt 2008 Midvest due U/Spillefilm
Århusiansk for begyndere 2003 Medvirkende DK/Reklamefilm
Gamle mænd i nye biler 2002 Erling DK/Spillefilm
Jolly Roger 2001 José DK/Spillefilm
Kongeriget 1998 Medvirkende Tv-serie
Fikumdik 1997 Gøglerkongen Josefsen Tv-serie
Jesus vender tilbage 1992 Billy Graham DK/Spillefilm
Jydekompagniet 3 1989 Manus, Jacob DK/Spillefilm
Jydekompagniet 1988 Jacob DK/Spillefilm
Kampen om den røde ko 1987 Esben, bondeknold DK/Spillefilm
Musik År Film Funktion
We shall overcome 1992 Jesus vender tilbage Sang
Jydekompagniet 3 [Score] 1989 Jydekompagniet 3 Tekstforfatter
Vi er på vejen igen 1989 Jydekompagniet 3 Tekstforfatter
Vi er på vejen igen 1989 Jydekompagniet 3 Sang
Haveje 1984 Midt om natten Komponist
Haveje 1984 Midt om natten Tekstforfatter