enda

Jeppe Rønde

Instruktør. Født 1973. Jeppe Rønde har en bachelor i film - og medievidenskab fra Københavns Universitet.


Han instruerede i 2003 sin første dokumentar i spillefilmslængde, "Jerusalem, min elskede", som indbragte adskillige priser. Dokumentaren "The Swenkas" (2005) vandt en Special Jury Prize i kategorien på den canadiske dokumentarfilmfestival Hot Docs i 2005.


Spillefilmdebuten "Bridgend" (2015) modtog en Special Mention på filmfestivalen i Göteborg 2015 og var åbningsfilmen til CPH PIX samme år.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The John Dalli Mystery 2017 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bridgend 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Girl in the Water 2011 Instruktion DK/Kort fiktion
Quatraro Mysteriet 2009 Instruktion, Fotograf Dokumentarserie
Christopher elsker fly 2007 Konsulent DK/Dokumentarfilm
The Swenkas 2005 Instruktion, Tekst, B-fotograf, Musikproducer DK/Dokumentarfilm
Jerusalem, min elskede 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Søn 2001 Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Robert, Bedste Lange Dokumentarfilm 2005 Danmarks Film Akademi Robert-uddeling 2005 Swenkas
Special Mention, Debutantprisen 2015 Göteborg International Film Festival 2015 Bridgend
Distributionspris 2015 Brussels Film Festival 2015 Bridgend
Prix AQCC - Critics Award 2015 Montreal Fantasia Int Film Festival 2015 Bridgend
Martini & Rossi Filmpris 2004 Taipei Taiwan Int. Documentary Film Festival 2004 Jerusalem, min elskede
Publikumspris 2004 Reykjavik Nordisk Panorama 2004 Jerusalem, min elskede
Speciel Omtale 2004 Reykjavik Nordisk Panorama 2004 Jerusalem, min elskede
Gulddue 2004 Leipzig Festival for Documentary and Animation 2004 Jerusalem, min elskede
Speciel Omtale 2004 CPH:DOX 2004 Jerusalem, min elskede
GuldDok Bedste Klip 2004 Gulddok 2004 Jerusalem, min elskede
GuldDok Bedst Lange Dok 2004 Gulddok 2004 Jerusalem, min elskede
Nomineret til Joris Ivens Award 2004 Amsterdam, IDFA 2004 Swenkas
Juryens special pris for instruktion, int. dok. 2005 Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2005 Swenkas
Speciel Omtale 2005 Odense Internationale Film Festival 2005 Swenkas
Nomineret, Prix Arte 2005 Berlin European Film Academy Awards 2005 Swenkas
GuldDok Bedste Fotograf 2005 CPH:DOX 2005 Swenkas
Årets GuldDok 2005 CPH:DOX 2005 Swenkas
Best Actress 2015 New York Tribeca Film Festival 2015 Bridgend
Best Cinematography 2015 New York Tribeca Film Festival 2015 Bridgend
Best Editor 2015 New York Tribeca Film Festival 2015 Bridgend
Bedste Fotografering 2015 Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2015 Bridgend
Special Mention - Cinematography 2015 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2015 Bridgend
Best actress 2015 Palma de Mallorca Evolution IFF 2015 Bridgend
Best Cinematography 2015 Palma de Mallorca Evolution IFF 2015 Bridgend
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Panorama Internacional Coisa de Cinema 2016-11-09 Bridgend
Lucca Film Festival 2016-04-03 Bridgend
Bratislava Febiofest Film Festival 2016-03-17 Bridgend
Oporto, Fantasporto 2016-02-26 Bridgend
Glasgow Film Festival 2016-02-17 Bridgend
Rendezvous Istanbul International Film Festival 2015-12-16 Bridgend
Les Arcs European Film Festival 2015-12-12 Bridgend
Kerala International Film Festival 2015-12-04 Bridgend
REC Tarragona 2015-11-30 Bridgend
Antalya Film Festival 2015-11-29 Bridgend
Gijon International Film Festival 2015-11-20 Bridgend
Paris International Fantastic Film Festival 2015-11-19 Bridgend
Malaga International Fantastic Film Festival 2015-11-18 Bridgend
Ourense, Ourense International Film Festival 2015-11-14 Bridgend
Wiesbaden Exground Film Festival 2015-11-13 Bridgend
Cairo International Film Festival 2015-11-11 Bridgend
Palma de Mallorca Evolution IFF 2015-11-10 Bridgend
Leeuwarden Noordelijk Film Festival 2015-11-08 Bridgend
Taipei Golden Horse Film Festival 2015-11-06 Bridgend
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Bridgend
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Bridgend
Braunschweig International Film Festival 2015-11-02 Bridgend
San Sebastian, Horror & Fantasy Film Festival 2015-10-31 Bridgend
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Bridgend
Philadelphia Film Festival 2015-10-22 Bridgend
New Hampshire Film Festival 2015-10-13 Bridgend
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2015-10-09 Bridgend
Mill Valley Film Festival, Film Inst. California 2015-10-08 Bridgend
Oaxaca Film Festival 2015-10-06 Bridgend
Haifa International Film Festival 2015-09-26 Bridgend
London Raindance Film Festival 2015-09-23 Bridgend
Bergen International Film festival 2015-09-23 Bridgend
Bitola International Cinematographers Film Festival Manaki Brothers 2015-09-18 Bridgend
Athens International Film Festival 2015-09-16 Bridgend
Bogota Independent Film Festival 2015-09-12 Bridgend
Filmfestival Oostende 2015-09-11 Bridgend
Duhok International Film Festival 2015-09-09 Bridgend
Espoo Ciné International Film Festival 2015-08-21 Bridgend
Transatlantyk Int. Film & Music Festival 2015-08-07 Bridgend
Montreal Fantasia Int Film Festival 2015-07-14 Bridgend
Odessa International Film Festival 2015-07-10 Bridgend
Karlovy Vary International Film Festival 2015-07-03 Bridgend
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2015-07-03 Bridgend
Jagran Film Festival 2015-06-16 Bridgend
Valletta Film Festival 2015-06-15 Bridgend
Brussels Film Festival 2015-06-05 Bridgend
Cannes, Festival de 2015-05-13 Bridgend
Cracow Netia Off Camera International Film Festival 2015-05-01 Bridgend
New York Tribeca Film Festival 2015-04-15 Bridgend
Groningen, International Film Festival Rotterdam in Groningen 2015-01-28 Bridgend
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Bridgend
Rotterdam, International Film Festival 2015-01-21 Bridgend
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2014-01-28 Swenkas
Kino Svetozor 2009-04-13 Jerusalem, min elskede
Balkankult Fondacija 2007-02-15 Swenkas
Kampala, EU-kommission filmfestival 2007-02-01 Swenkas
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Swenkas
Beirut Int. Documentary Festival 2006-11-05 Swenkas
Docusur, Festival Int. De Documentales Del Sur 2006-10-22 Swenkas
7. Werkleitz biennale happy believers 2006-09-06 Jerusalem, min elskede
Dokufest Prizren 2006-08-08 Swenkas
Vancouver, DOXA Film and Video Festival 2006-05-23 Swenkas
Warszawa, Against Gravity 2006-05-12 Swenkas
Nyon, Visions du Réel 2006-04-17 Swenkas
Wisconsin Film Festival 2006-03-30 Swenkas
European Film College 2006-02-01 Jerusalem, min elskede
Istanbul TURSAK Film Festival 2005-12-09 Swenkas
Vester Vov Vov 2005-12-06 Swenkas
Berlin European Film Academy Awards 2005-12-03 Swenkas
Leeds Int. Film Festival 2005-11-10 Swenkas
Mini Nordisk Panorama 2005-11-09 Swenkas
Kassel Dokumentar & Video Festival 2005-11-08 Jerusalem, min elskede
Beirut Int. Documentary Festival 2005-11-07 Jerusalem, min elskede
CPH:DOX 2005-11-04 Swenkas
New York 2005-11-01 Swenkas
Malmö, M: Dox 2005-10-28 Swenkas
Sofia - Royal Danish Embassy 2005-10-14 Swenkas
Bergen Nordisk Panorama 2005-09-23 Swenkas
Rio de Janeiro Film Festival 2005-09-22 Swenkas
Bassano SummerOpera Festival Veneto 2005-08-19 Jerusalem, min elskede
Odense Internationale Film Festival 2005-08-11 Swenkas
Melbourne Film Festival 2005-07-20 Swenkas
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2005-07-15 Swenkas
Anthropology Film Festival Pärnu 2005-07-03 Swenkas
Karlovy Vary International Film Festival 2005-07-01 Swenkas
Zanzibar Int. Film Festival 2005-07-01 Swenkas
International Television and Film Festival Cologne 2005-06-30 Swenkas
SilverDocs AFI Documentary Festival 2005-06-14 Swenkas
Oulu Mini-Nordisk Panorama 2005-06-01 Jerusalem, min elskede
Reykjavik Shorts&Docs 2005-05-25 Jerusalem, min elskede
Volda The Norwegian Documentary Festival 2005-05-11 Swenkas
München Documentary Festival 2005-05-06 Swenkas
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2005-04-22 Swenkas
New York Tribeca Film Festival 2005-04-21 Swenkas
København Dok2005 2005-04-18 Swenkas
Oslo EuroDoc Film Festival 2005-04-07 Jerusalem, min elskede
Thessaloniki Documentary Festival 2005-04-01 Swenkas
ZagrebDox 2005-02-22 Jerusalem, min elskede
Balkankult Fondacija 2005-02-17 Jerusalem, min elskede
Göteborg International Film Festival 2005-01-28 Swenkas
Belgrade, Fest. of European Feature Doc. 2005-01-23 Jerusalem, min elskede
Tromsø International Film Festival 2005-01-18 Jerusalem, min elskede
Taipei Taiwan Int. Documentary Film Festival 2004-12-11 Jerusalem, min elskede
Amsterdam, IDFA 2004-11-18 Swenkas
Film i Skåne Nordisk Panorama Reprise 2004-11-06 Jerusalem, min elskede
CPH:DOX 2004-11-05 Jerusalem, min elskede
Aarhus Filmfestival 2004-10-27 Jerusalem, min elskede
Jihlava International Documentary Film Festival 2004-10-26 Jerusalem, min elskede
Leipzig Festival for Documentary and Animation 2004-10-19 Jerusalem, min elskede
Bergen International Film festival 2004-10-14 Jerusalem, min elskede
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Jerusalem, min elskede
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Jerusalem, min elskede
Karlovy Vary International Film Festival 2004-07-02 Jerusalem, min elskede
Torino Infinity Festival 2004-03-27 Jerusalem, min elskede
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Jerusalem, min elskede
Amsterdam, IDFA 2003-11-20 Jerusalem, min elskede
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.