enda

Jimmy Jørgensen

(1964 – )

Skuespiller, sanger. Født 11/7 1964.

Oprindelig uddannet blikkenslager og stifter af rockgruppen Hotel Hunger i 1985. Debuterede som skuespiller i 1995 i Dr. Dantes teaterkoncert "Gasolin" på Aveny.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hans lange hjørnetænder, skaldede isse og halve ansigt stigmatiseret af et modermærke kræver ikke megen maskering, hvis formålet er at få ham til at ligne djævelen selv. Men han har mere at byde på end en sjældent godt, storbyforhærdet film-ydre: bag hans tilsyneladende så helstøbte kynisme anes der f. eks. i tv-serien "Taxa" (1997-99) skyggen af et mere roligt, jovialt gemyt.


Hans umiddelbare styrke er dog en voldsom troværdighed som meget slem fyr. Man tiltror ham gerne alverdens nedrigheder. I "Taxa" spiller han narkodealeren Philip, den samvittighedsløse frister, der - efter at have lokket Anders W. Berthelsens René ud i misbrug og fordærv - ender med at blive offer for sin egen ondskab.


Samme hårdkogte figur fører han stort set uændret videre med biroller i to spillefilmdebuter, Ole Christian Madsens Nørrebrofilm "Pizza King" (1999) og Trine Piil Christensens gangsterkomedie "Max" (2000). Og han er kriminel håndlanger i en mindre rolle i DR-serien "Edderkoppen" (2000). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ditte & Louise - Sæson 1 2015 Sig selv Tv-serie
Bora Bora 2011 Simon DK/Spillefilm
2900 Happiness 2007 Adam Tv-serie
Store planer 2005 Flemming DK/Spillefilm
Nynne 2005 Daniel DK/Spillefilm
Klovn 2005 Jimmy Jørgensen Tv-serie
Se til venstre, der er en svensker 2003 Musikant DK/Spillefilm
Max 2000 Nick DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Krølle Tv-serie
Pizza King 1999 Claus DK/Spillefilm
Juletestamentet 1995 Abrahamsen Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.