enda
Person

Jonas Elmer

(1966 – )

Filminstruktør. Født 14/3 1966. Uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995. Inden da havde han medvirket i en del film og teaterforestillinger og studeret teaterimprovisation i London.

Elmer debuterede i 1997 med spillefilmen ''Let''s Get Lost'', som siden har fået nærmest kultstatus i dansk film. Her er hans erfaring med improvisation tydelig, idet filmen blev til i et tæt samarbejde med skuespillerne, som improviserede sig frem på baggrund af et oplæg på to A4-sider. Efterfølgeren ''Monas verden'' (2001) - også med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen - hviler i lige så høj grad på improvisation. Her blev manus skrevet på baggrund af et 6 ugers prøveforløb, hvor skuespillerne improviserede sig gennem scenerne.

Elmer har siden stået bag spillefilmene ''Nynne'' (2005), ''Det andet liv'' (2014) og ''Jeg er William'' (2017). Til tv har Elmer instrueret flere episoder af komedieserien ''Langt fra Las Vegas'' (2001).

Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Jeg er William 2017 Instruktion DK/Spillefilm
Det andet liv 2014 Instruktion, Manuskript, Producer DK/Spillefilm
Svinehund 2011 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
New in Town 2009 Instruktion U/Spillefilm
Nynne 2005 Instruktion, Executive producer DK/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Instruktion Tv-serie
Monas verden 2001 Instruktion DK/Spillefilm
Det sublime 1998 Instruktion DK/Kort fiktion
Let''s Get Lost 1997 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Debut 1995 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Sidste omgang 1993 Casting DK/Kort fiktion
Den kroniske uskyld 1985 Medvirkende DK/Spillefilm
Rocking Silver 1983 Buller som ung DK/Spillefilm
Zappa 1983 Folke DK/Spillefilm
Historien om Kim Skov 1981 Medvirkende DK/Kort fiktion