enda

Kasper Torsting

(1975 – )

Instruktør, redaktør. Født 22/9 1975. Uddannet på Den Danske Filmskoles tv-tilrettelæggerlinje 1997-2001. Har blandt andet instrueret dokumentarfilmen 'Rocket Brothers' (2003) om det danske band Kashmir.

Torsting var initiativtager og redaktør på dokumentarserien 'Vores krig' (2010), hvorfra blandt andet 'Armadillo' blev skabt. Han har instrueret den franske tv-serie 'Ø' (2016) for Canal+, der er optaget på Bornholm.

'I krig & kærlighed' (2018) er Torstings spillefilmdebut, som han skrev manuskript til sammen med Ronnie Fridthjof.

Torsting grundlagde i 2010 sit eget produktionsselskab, Torsting Film.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
I krig & kærlighed 2018 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Udflugt 2010 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Krigsministeren 2010 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Armadillo 2010 Associate producer DK/Dokumentarfilm
Skynd dig hjem 2009 Producerkonsulent DK/Dokumentarfilm
Solo 2007 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir 2003 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Vejen tilbage 2001 Instruktion, Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Forestillinger om utroskab 2001 Klip DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Special Prize of The Jury 2004 Odense Internationale Film Festival 2004 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Bedste dokumentarfilm 2004 Reykjavik Nordisk Panorama 2004 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Santa Barbara Int. Film Festival 2019-01-31 I krig & kærlighed
Lübeck, Nordische Filmtage 2018-10-30 I krig & kærlighed
Hamburg FilmFest GmbH 2018-09-27 I krig & kærlighed
Göteborg International Film Festival 2011-01-28 Udflugt
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Udflugt
Bergen International Film festival 2004-10-14 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Berlinale 2004-02-05 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Rocket Brothers - tæt på bandet Kashmir
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.