Nyt drama fra 1. verdenskrig

NY SPILLEFILM. Kasper Torsting er i instruktørstolen, når Fridthjof Film begynder optagelserne til kærlighedsdramaet 'I krig og kærlighed', der baseret på virkelige hændelser under 1. Verdenskrig.

I filmen fingerer Esben sin egen død for at kunne flygte fra krigen og blive forenet med sin elskede kone Kirstine og sønnen Karl efter tre år. Men hjemme er alt ændret i hans fravær. En charmerende tysk officer har overtaget rollen som familiefar og bejler kraftigt til Kirstines hjerte. I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt, og han må sætte alt ind for sin overlevelse, kærligheden og at redde familien.

’I Krig & Kærlighed’ er et episk og brutalt kærlighedsdrama, der stiller spørgsmålet, hvor langt er du villig til at gå for at redde dit liv, dit ægteskab og din ære?

I hovedrollerne er Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ og Ulrich Thomsen.

Med filmen debuterer Kasper Torsting som spillefilmsinstruktør. Instruktøren, der også selv står bag manuskriptet, fortæller i en pressemeddelelse:

"'I Krig & Kærlighed' er et episk og brutalt kærlighedsdrama, der stiller spørgsmålet, hvor langt er du villig til at gå for at redde dit liv, dit ægteskab og din ære? Og hvor langt kan relationen mellem to, der elsker hinanden egentlig strækkes?"

Holdet begynder optagelser til filmen i februar i Sønderborg, hvor den også vil få gallapremiere den 11. november 2018 – 100-årsdagen for afslutningen på 1. verdenskrig. Mere end 30.000 sønderjyder blev tvunget ind i den tyske hær under 1. verdenskrig, fordi de boede på den forkerte side af grænsen. Mere end 6.000 af dem mistede livet i tysk uniform.

Ronnie Fridthjof producerer for Fridthjof Film med støtte fra Det Danske Filminstitut via Markedsordningen. Filmen er også støttet af blandt andre Fabrikant Mads Clausens Fond, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein og Creative Europe MEDIA.

Filmen får biografpremiere over hele landet 15. november.