enda

Ronnie Fridthjof

(1975 – )

Producer. Født 15/8 1975. Har bl.a. været producerelev hos Nordisk Film, gennemført flere kurser på Den Danske Filmskole og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft - hvor han også er medlem af bestyrelsen.

Ronnie Fridthjof har gennem årene produceret en lang række film og tv-serier. Heriblandt kan nævnes de tre spillefilmkomedier 'Alle for én' (2011), 'Alle for to' (2013) og 'Alle for tre' (2017), hvoraf de to førstnævnte hver især modtog Publikumsprisen ved Robert-uddelingen samt spillefilmen 'I krig & kærlighed' (2018), som han også har skrevet manuskript til. Han har også produceret dokumentaren 'Armadillo' (2010) og været producent på dokumentaren 'The War Show' (2016), der begge modtog en lang række danske og internationale priser. Fridthjof var executive producer på den populære ungdomsserie 'Sjit Happens' (2012-2017), der gennem sin sendetid modtog en række Robert-statuetter og flere danske tv-priser.

Ronnie Fridthjof stiftede i 2000 produktionsselskabet Fridthjof Film, og i 2013 modtog han IB-prisen, der hvert år bliver uddelt af foreningen Danske Filminstruktører og gives til en person, som har gjort noget specielt for filmindustrien.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Undtagelsen 2019 Executive producer DK/Spillefilm
I krig & kærlighed 2018 Producer, Manuskript DK/Spillefilm
Alle for tre 2017 Producer DK/Spillefilm
Tom of Finland 2017 Executive producer U/Spillefilm
The War Show - venner i krig 2016 Producent, Executive producer DK/Dokumentarfilm
Heartless 2 2015 Producer, Manuskript Tv-serie
Mother's Wish 2015 Executive producer U/Dokumentarfilm
Heartless 1 2014 Producer, Idé Tv-serie
Lovebirds 2014 Producent DK/Dokumentarfilm
Partiets mand 2014 Executive producer Tv-serie
Kolbøttefabrikken 2014 Producer DK/Spillefilm
Alle for to 2013 Producer DK/Spillefilm
Over kanten 2012 Producer DK/Spillefilm
A-klassen 2012 Executive producer Tv-serie
Sjit happens 2012 Executive producer Tv-serie
Alle for én 2011 Producer DK/Spillefilm
The house inside her 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Kill 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Eddie 2011 Producer U/Spillefilm
Rupture 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Regnbueaber 2011 Executive producer DK/Kort fiktion
Udflugt 2010 Producer DK/Kort fiktion
Krigsministeren 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Armadillo 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Julefrokosten 2009 Producer DK/Spillefilm
Skynd dig hjem 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Blå mænd 2008 Producer DK/Spillefilm
Pistoleros 2008 Executive producer (postproduktion) DK/Spillefilm
Solo 2007 Producer DK/Dokumentarfilm
Under bæltestedet 2006 Executive producer DK/Kort fiktion
Bølle Bob & Smukke Sally 2005 Postproducer, Colorgrading DK/Spillefilm
The Danish Solution 2005 Online-klipper, Colorgrading DK/Dokumentarfilm
Kampen om Staden 2005 Colorgrading DK/Dokumentarfilm
Ambulancen 2005 Produktionskoordinator (postproduktion), VFX-producer, Colorgrading DK/Spillefilm
Veninder 2005 Produktionskoordinator (postproduktion), Postproduktionskoordinator DK/Spillefilm
Haletudsen 2004 Executive producer DK/Kort fiktion
Askepop - the Movie 2003 Visual effects DK/Spillefilm
Anja efter Viktor 2003 Postproducer DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Teknisk koordinator DK/Spillefilm
Janes drøm 1999 Klip Tv-dokumentar
It's a Game 1998 Produktion DK/Kort fiktion
Olsen-bandens sidste stik 1998 Digitale effekter DK/Spillefilm
Tempo 1998 Producer, Klipper DK/Eksperimentalfilm
One Year 1997 Produktion, Foto DK/Kort fiktion
Strisser på Samsø 1997 Online-klipper Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.