enda

Kate Fabian

(1870 – 1929)

Skuespillerinde. Født 6/10 1870 (Anna Kathrine Georgine Fabing), død 7/4 1929 - 58 år gammel. Gift Pedersen.

Debuterede omkring 1909 hos Biorama og var med i en række film til udgangen af 1912. Kom i 1915 til Nordisk Film og blev der indlemmet i Lau Lauritzens korps af farceskuespillere, hvor hun medvirkede i mere end 30 komiske enaktere. A.W. Sandberg gav hende i 1920'erne mulighed for at medvirke i mere 'seriøse' film, bla. "Lille Dorrit" (1924) og ikke mindst "Klovnen" (1926), hvor hun spiller rollen som Mrs. Bunding overfor den mesterlige franske skuespiller Maurice de Feraudy. Inden da havde Benjamin Christensen haft bud efter hende til "Häxan" (SE, 1921), hvor hun spiller 'en kærlighedssyg ung pige'! Hendes filmkarriere sluttede i 1927, men inden da havde hun nået at medvirke i adskillige Fy & Bi-film hos sin 'gamle' instruktør Lau Lauritzen på Palladium.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fuld af Fiduser 1956 Medvirkende Antologi
Kraft og Skønhed 1928 Browns sekretær DK/Spillefilm
Vester-Vov-Vov 1927 Fru Willing DK/Spillefilm
Tordenstenene 1927 Husbestyrerinden DK/Spillefilm
Klovnen 1926 Graciella, Bundings kone DK/Spillefilm
Grønkøbings glade Gavtyve 1925 Fru Gedde DK/Spillefilm
Den store Magt 1925 Stine, tjenestepige hos Ole Konge DK/Spillefilm
Kan Kvinder fejle? 1924 Carlos værtinde DK/Spillefilm
Lille Dorrit 1924 Chiverys hustru DK/Spillefilm
Blandt Byens Børn 1923 Medvirkende DK/Spillefilm
Heksen 1922 Kærlighedssyg ung pige U/Spillefilm
Kærlighed og Fuglekvidder 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Amatørdetektiven 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den kære Husfred 1921 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det levende Hittegods 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den lille Don Juan 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hun fik ham ikke 1920 Dyveke Hansen DK/Kort fiktion
Stodderprinsessen 1920 Medvirkende DK/Spillefilm
Væddeløberen 1920 Medvirkende DK/Kort fiktion
Lotterisedlen 1919 Manus DK/Kort fiktion
En forfløjen Ægtemand 1919 Engelke, Butters kone DK/Kort fiktion
Godsejeren 1919 Ellinors selskabsdame DK/Spillefilm
Hendes Mands Forlovede 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Skørtejægeren 1919 Medvirkende DK/Kort fiktion
Solskinsbørnene 1919 Medvirkende DK/Spillefilm
Da Tøffelhelten generalstrejkede 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hans lille Dengse 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Ægtemand for en Time 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Bunkebryllup 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hvis er Barnet? 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighedsspekulanten 1918 Adelaide, Madsens mage DK/Kort fiktion
Han er løbet med min Kone 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Hjertebetvingeren 1918 Mrs. Peephorne, Millicents selskabsdame DK/Spillefilm
Ned med Kærligheden 1918 Lokafia DK/Kort fiktion
Straalemesteren 1918 Medvirkende DK/Kort fiktion
Kærlighed og Pædagogik 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
En tro og villig Pige 1917 Manus DK/Kort fiktion
En uheldig Debut 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Min Svigerinde fra Amerika 1917 Fru Balle DK/Kort fiktion
Den glemsomme Professor 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Gentleman for en Time 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Je' sku' tale me' Jør'nsen 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Et fremmeligt Barn 1917 Medvirkende DK/Kort fiktion
Stri paa Skovtur med sin Ægtehalvdel 1916 Madam "Stri" U/Spillefilm
Den værdifulde Husassistent 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Don Juans Overmand 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den ædle Skrædder 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
En landlig Uskyldighed 1916 Medvirkende DK/Kort fiktion
Alle Kneb gælder 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Den tapre Svigermoder 1915 Medvirkende DK/Kort fiktion
Naboerne 1912 Adolfine, Jensens kone DK/Spillefilm
Gud raader 1912 Lene, Antonius' kone DK/Spillefilm
Pigernes Jenser 1912 Rikke, munter dame DK/Kort fiktion
Et pokkers Pigebarn 1912 En gouvernante DK/Spillefilm
Københavnerliv 1911 Abelone, Nikolais hustru DK/Spillefilm
Manicuredamen med det store Hjærte 1911 4. manicuredame DK/Spillefilm
Fra det mørke København 1910 Kneipeværtens hustru DK/Spillefilm
Faldgruben 1909 Gervaise DK/Kort fiktion
Apachepigens Hævn 1909 Apachepigen DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.