enda

Katrin Ottarsdóttir

(1957 – )

Instruktør. Født i 1957 i Tórshavn på Færøerne. Blev i 1982 uddannet på Den Danske Filmskole i København - den første færing.

Hun har flere gange modtaget hovedprisen på Nordische Filmtage i Lübeck for sine film, og "Bye Bye Blue Bird", hvor Ottarsdóttirs datter Hildigunn Eyðfinnsdóttir (født 1975) spiller hovedrollen, har også vundet en Tiger Award på den internationale filmfestival i Rotterdam.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ludo 2014 Instruktion, Manuskript, Klipper U/Spillefilm
Sporene gror ud af ord 2009 Instruktion, Foto, Klip U/Dokumentarfilm
Regin Smidur 2003 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bye Bye Blue Bird 1999 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Manden der fik lov at gå 1995 Instruktion, Manus U/Kort fiktion
Atlantic Rhapsody 1989 Instruktion, Manus, Medvirkende, Producer DK/Dokumentarfilm
Når jeg bliver stor 1982 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Hædrende Omtale, Ecumenical Jury 1999 Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 1999 Bye Bye Blue Bird
VPRO Tiger Pris 2000 Rotterdam, International Film Festival 2000 Bye Bye Blue Bird
NDR, Förderpreis 1999 Lübeck, Nordische Filmtage 1999 Bye Bye Blue Bird
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Lithuania Scanorama Film Forum 2003-11-10 Bye Bye Blue Bird
Warsaw International Film Festival 2000-10-05 Bye Bye Blue Bird
Odense Internationale Film Festival 2000-08-14 Bye Bye Blue Bird
Karlovy Vary International Film Festival 2000-07-05 Bye Bye Blue Bird
Göteborg International Film Festival 2000-01-28 Bye Bye Blue Bird
Rotterdam, International Film Festival 2000-01-26 Bye Bye Blue Bird
Lübeck, Nordische Filmtage 1999-11-04 Bye Bye Blue Bird
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 1999-10-08 Bye Bye Blue Bird
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 1999-08-21 Bye Bye Blue Bird
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.