enda

Kay van der Aa Kühle

(1877 – 1925)

Instruktør og filmdirektør. Født 25/06/1877, død 18/4 1925 - 47 år gammel. Gift 1909-1914 med Lily van der Aa Kühle, også kendt som Lilli von Kohl (født Laura Louise Henriette von Kohl).


Sammen med Johan Christensen og Vilhelm Glückstadt var han direktør på Filmfabriken Danmark, hvor han også instruerede primært sensationsfilm med filmvovehalsen Emilie Sannom. Senere stod han for selskabets produktion af naturfilm i samarbejde med Richard Lund og zoologen Ingvald Lieberkind.

Litteratur: Jan Nielsen: A/S Filmfabriken Danmark (2003).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Panopta III 1919 Instruktion DK/Spillefilm
Panopta IV 1919 Instruktion DK/Spillefilm
Panopta I 1918 Instruktion DK/Spillefilm
Panopta II 1918 Instruktion DK/Spillefilm
Nattens Datter III 1917 Instruktion DK/Spillefilm
Nattens Datter IV 1917 Instruktion DK/Spillefilm
Søstrene Morelli 1917 Instruktion DK/Spillefilm
Nattens Datter II 1916 Instruktion DK/Spillefilm
Et Hjerte af Guld 1916 Instruktion DK/Spillefilm
Nattens Datter 1915 Instruktion DK/Spillefilm
Den grimme Ælling 1914 Instruktion DK/Spillefilm
Pigen fra Hidalgo-Fyret 1914 Instruktion DK/Spillefilm
Guldhornene 1914 Instruktion DK/Spillefilm
Balloneksplosionen 1913 Instruktion DK/Spillefilm
Zigeunerorkestret 1912 Instruktion DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.