enda

Lars Hesselholdt

(1959 – )

Instruktør, født 1959. Uddannet fra Den Danske Filmskole i 1984. Har instrueret en række kortfilm samt produktioner for tv. Både debutspillefilmen "Belma" (1995) og efterfølgeren "Falkehjerte" (1999) vandt adskillige priser på udenlandske festivaler.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ludvig og julemanden 2011 Klippeassistent Tv-serie
Jul på Vesterbro 2003 Klip Tv-serie
Mirabella 2002 Klip DK/Dokumentarfilm
Falkehjerte 1999 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Helten Henning 1998 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Belma 1996 Instruktion DK/Spillefilm
Klatten med de seje træer 1994 Klip DK/Dokumentarfilm
På pletten 1991 Klip, Musik Tv-serie
Affaldsveje 1990 Klip DK/Dokumentarfilm
Station 13 1988 Scripterassistent Tv-serie
Interrail 1986 Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Thorvald og Linda 1982 Volontør DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Børnejuryens 2. Pris, Spillefilm 2000 Chicago Int. Children's Film Festival 2000 Falkehjerte
p 2000 Chicago Int. Children's Film Festival 2000 Falkehjerte
Silver Gryphon Pris, Bedste Film 1999 Giffoni Film Festival 1999 Falkehjerte
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Rio de Janeiro Film Festival 2002-09-26 Falkehjerte
TIFF Kids 2002-04-12 Belma
Palm Springs International Film Festival 2002-01-01 Falkehjerte
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2000-08-27 Falkehjerte
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2000-05-28 Falkehjerte
TIFF Kids 2000-04-08 Falkehjerte
Berlinale 2000-02-09 Falkehjerte
Lübeck, Nordische Filmtage 1999-11-04 Falkehjerte
Amsterdam Cinekid 1999-10-23 Falkehjerte
Giffoni Film Festival 1999-07-18 Falkehjerte
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.