enda

Lars Lohmann

(1948 – )

Skuespiller. Født 5/2 1948. Bror til skuespiller Lise Lotte Lohmann.

Uddannet på Odense Teater i 1972. Omfattende scenekarriere ved skiftende teatre.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Han giver sine biroller en kropsfylde og pondus, der kan få ham til at minde om Jens Okking. Men modsat Okking fik han ikke ret tidligt i karrieren en hovedrollechance på film og arbejder mere anonymt.


Han har en underspillet, men skræmmende tyngde som tankpasseren Henry i Eddie Thomas Petersens debutfilm "Springflod" (1990), en dansk normalfascist af landlig aftapning. Og han viser sin alsidighed i et andet rollefag som den hærdede forretningsmand Thygesen, der i Hans Scherfig-filmen "Det forsømte forår" (1993) ankommer i sidste øjeblik og - stor i slaget - får jubilæumsfotografiet af skoleklassen knipset hjem.


Sit fysiske format viser han som Sankt Hans-båltaler i sidste afsnit af tv-serien "Charlot og Charlotte" (1996), og han er Kongen i børne- og ungdomsfilmen "Ørnens øje" (1997). Han giver et fint indlevet portræt af en fanatisk Jehovas Vidne-tilhænger og afsporet far i afsnit 2 af Eddie Thomas Petersens tv-serie "Strisser på Samsø" (1997).


På tv er han desuden set i julekalender-serien "Jul i Gammelby" (1979) som den rare borgmester, der venter så længselsfuldt på sit skib "Kap det gode håb", at han er svær at få i julestemning. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Tvillingerne & julemanden 2013 Broder Johannes Tv-serie
Absalons hemmelighed 2006 Valdemar Den Store Tv-serie
Askepop - the Movie 2003 Volle DK/Spillefilm
Majoren 1998 Bargæst Tv-film
Kongeriget 1998 Medvirkende Tv-serie
Strisser på Samsø 1997 Hans Beyer Tv-serie
Ørnens øje 1997 Kongen DK/Spillefilm
Alle tiders julemand 1997 Carl Dauw Tv-serie
Vildspor 1996 Ejnarsen Tv-serie
Charlot og Charlotte 1996 Borgmester (4) Tv-serie
Tango for tre 1994 Medvirkende Tv-serie
Roser og persille 1993 Modekonferencier DK/Spillefilm
Det forsømte forår 1992 Jørgen Thygesen DK/Spillefilm
Landsbyen 1991 Holger Jensen, grosser Tv-serie
Dr. Dip 1990 Kongen Tv-serie
Springflod 1990 Tankpasser DK/Spillefilm
Christian 1989 Krovært DK/Spillefilm
Station 13 1988 Brians ven Tv-serie
Babettes gæstebud 1987 Fisker DK/Spillefilm
Nævningene 1980 Forsvarer Tv-serie
Nedrykning 1979 Medvirkende Tv-film
Jul i Gammelby 1979 Borgmesteren Tv-serie
Kassen stemmer 1976 Taxachauffør DK/Spillefilm
Jap 1973 Medvirkende Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.