enda

Linda Krogsøe Holmberg

(1969 – )

Instruktør, født 1969. Uddannet dramaturg fra Aarhus Universitet. Har siden 1993 instrueret novelle-, dokumentar- og kortfilm. Medlem af Super 16, hvor hun har instrueret "Den jyske forbindelse" (1999), den prisbelønnede "Tro, håb og Batman" (2000) samt "Eje, veje, væk" (2001).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Lysets nøgle 2007 Instruktion Tv-serie
Tæl til 100 2004 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
John og Mia 2002 Location manager DK/Kort fiktion
Eje veje væk 2001 Instruktion DK/Kort fiktion
Kys kys 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Tro, håb og Batman 2000 Instruktion DK/Kort fiktion
Den jyske forbindelse 1999 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Nana 1999 Medvirkende DK/Kort fiktion
Skæbnebilleder 1997 Instruktion, Manus, Producer DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
2. Bedste Film, Børnejury 2004 Oulu Int. Children's Film Festival 2004 Tæl til 100
Bedste Manus 2004 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2004 Tæl til 100
1st Prize, Short Film Live Action 2001 Chicago Int. Children's Film Festival 2001 Tro, håb og Batman
Hædrende Omtale 2001 Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2001 Tro, håb og Batman
Bedste Film, Børnejury 2003 Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2003 Kys kys
Cifej Juryen 2005 Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2005 Tæl til 100
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
München International Film Festival 2005-06-25 Tæl til 100
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2005-06-06 Tæl til 100
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2004-12-04 Tæl til 100
Oulu Int. Children's Film Festival 2004-11-15 Tæl til 100
Lübeck, Nordische Filmtage 2004-11-04 Tæl til 100
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2004-05-30 Tæl til 100
Kristiansand International Children's Film Festival 2004-04-27 Tæl til 100
Malmö, BUFF 2004-03-09 Tæl til 100
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2003-12-06 Kys kys
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2003-07-13 Kys kys
Discovery - Scotland's Int. Film Fest for Children & Young People 2002-11-27 Kys kys
Chicago Int. Children's Film Festival 2002-10-24 Kys kys
Giffoni Film Festival 2002-07-20 Kys kys
Chicago Int. Children's Film Festival 2001-10-25 Tro, håb og Batman
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 Kys kys
Zagreb Motovun Film Festival 2001-07-31 Tro, håb og Batman
Giffoni Film Festival 2001-07-18 Tro, håb og Batman
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2001-05-14 Tro, håb og Batman
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.