enda

Linda Wendel

(1955 – )

Instruktør. Født i Virum i 1955. Uddannet fra Den Danske Filmskole 1981-1984.


Har været formand for Rådet for spillefilm under Det Danske Filminstitut, bestyrelsesmedlem hos Danske Filminstruktører, instruktør på og tilrettelægger af Teaterskolernes filmkurser på Den Danske Filmskole, medlem af Filmskolens optagelsesudvalg til instruktørlinien og coach for instruktøreleverne på Den Danske Filmskole.


Modtog Statens Kunstfonds arbejdslegat 1998, 2002, 2003 og 2004, samt Statens Kunstfonds rejselegat 1996 og 1999.


Er desuden skønlitterær forfatter: Eks. "Platform" (1981), antologi, Gyldendal-redaktør sammen med Synne Rifbjerg, Søren Ulrik Thomsen og Knud Odde Sørensen. Og "Diskodigte" (1980), digtsamling, Borgen.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Hjemme i verden 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Født til filmen 2015 Instruktion, Medvirkende, Manuskript, Producer DK/Dokumentarfilm
Comeback 2015 Konsulent DK/Spillefilm
Niels Skousen - 40 år i dansk rock 2012 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Julie 2011 Instruktion, Manus, Producer DK/Spillefilm
One shot 2008 Instruktion, Manus, Executive producer DK/Spillefilm
Han, hun og Strindberg 2006 Instruktion, Manus, Executive producer DK/Spillefilm
Baby 2003 Instruktion, Manus, Executive producer DK/Spillefilm
Naja fra Narjana 1999 Instruktion Tv-serie
Mimi og madammerne 1998 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Sofies have 1995 Instruktion, Manus, Foto, Producer DK/Kort fiktion
Viktor og Viktoria 1993 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Lykken er en underlig fisk 1989 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Da Lotte blev usynlig 1988 Instruktion, Manuskript Tv-serie
Ballerup Boulevard 1986 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
I lige linie 1984 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Der er et yndigt land 1983 Scripterassistent DK/Spillefilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Kritikernes Pris 2008 Moscow Int. Film Festival 2008 One shot
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Transilvania International Film Festival 2009-05-29 One shot
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2008-11-06 One shot
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 One shot
Moscow Int. Film Festival 2008-06-18 One shot
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 One shot
Taipei Film Festival 2007-06-22 Baby
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2006-11-16 Han, hun og Strindberg
Göteborg International Film Festival 2004-01-23 Baby
Mannheim-Heidelberg, Int. Film Festival 2003-11-20 Baby
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2003-08-17 Baby
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.