enda

Line Arlien-Søborg

(1966 - )

Skuespiller. Født 25/7 1966.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Ællingen, der skulle blive en svane, er ikke grim, men hendes intrigante fletningepige Anne-Mette i "Kundskabens træ" (1981) mangler helt den charme, hun tre år senere udfolder som den fuldmodne teenager Mette i "Skønheden og udyret" (1983).


Instruktøren af begge film, Nils Malmros, skrev rollen som den 16-årige Mette specielt til hende. Og med største selvfølgelighed udfolder hun sit portræt af den kønne, men ikke selvspejlende teenager, der til sin lidt for kærlige fars misbilligelse falder for en Karl Smart-fotograf.


Ned til de mindste nuancer i den århusianske diktion er det et af de mest vindende og præcise pigeportrætter i dansk film. Line Arlien-Søborg parrer det ligefremt tøsede med det sødmefuldt feminine, så skønheden ikke bliver overfladebanal, men autentisk. Men hverken Bodil- eller Robert-pris kunne lokke hende til for alvor at satse på en skuespillekarriere. Desuden lagde hun ikke skjul på, i hvor høj grad hendes præstationer var afhængig af Nils Malmros' minutiøse instruktion.


Hendes efterstræbte Lise i Malmros' komedie "Århus by night" (1989) er en mindre taknemmelig rolle, som hun dog bestrider med samme sikre sans for det underspillede og underfundige i Malmros' udtryksform. Men nu var hun på vej ud af skuespillerfaget. I Franz Ernsts og Anders Bodelsens tv-serie "Domino" (1991) har hun ganske vist en større, men noget påklistret rolle, iøvrigt igen som kæreste til en fotograf. Men på Malmros' "Kærlighedens smerte" (1992) holder hun sig bag kameraet som scriptgirl. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Kærestesorger 2009 Instruktørassistent DK/Spillefilm
At kende sandheden 2002 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Kærlighedens smerte 1992 Scripter DK/Spillefilm
Domino 1991 Lizzie Tv-serie
Århus by Night 1989 Lisa DK/Spillefilm
Kaj Munk 1986 Lisbeth Tv-serie
Skønheden og udyret 1983 Mette DK/Spillefilm
Kundskabens træ 1981 Anne-Mette DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.