enda

Lise Birk Pedersen

Instruktør, født 1974. Uddannet fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2003.

Siden sin afgangsfilm "Margarita", om en russisk teenagers immigration til Danmark, har Birk Pedersen været optaget af at skildre russisk ungdom. I 2009 og 2010 har hun færdiggjort to film optaget i Rusland; "Nastyas hjerte" og "Putin's Kiss". Indimellem har hun bl.a. lavet dokumentarserier til tv; "Familien Jensen" (2005, 10x40 min.) og "Helt til hest" (2006, 6x26 min.).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dreaming Murakami 2018 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Tutti a casa - Al magt til folket? 2016 Instruktion, Manuskript DK/Dokumentarfilm
Putins kys 2012 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Pockets of resistance 2011 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Nastyas hjerte 2010 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dear God 2006 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Margarita 2003 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Forføreren 1999 Instruktion, Manus, Foto, Lyd DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Cinematography, World Documentary Competition 2012 Sundance Film Festival 2012 Putins kys
Special Mention 2012 Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2012 Putins kys
Speciel Mention 2012 Oulu Nordisk Panorama 2012 Putins kys
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2017-12-10 Tutti a casa - Al magt til folket?
DMZ South Korea 2017-09-21 Tutti a casa - Al magt til folket?
CPH:DOX 2017-03-16 Tutti a casa - Al magt til folket?
Prague, One World Human Rights Film Festival 2017-03-06 Tutti a casa - Al magt til folket?
Thessaloniki Documentary Festival 2017-03-03 Tutti a casa - Al magt til folket?
Göteborg International Film Festival 2017-01-27 Tutti a casa - Al magt til folket?
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2017-01-23 Tutti a casa - Al magt til folket?
Prague, One World Human Rights Film Festival 2013-03-04 Putins kys
Reykjavik Film Festival 2012-09-27 Putins kys
Message to Man 2012-09-22 Putins kys
Oulu Nordisk Panorama 2012-09-21 Putins kys
Guanajuato International Film Festival 2012-07-20 Putins kys
Jerusalem Int. Film Festival 2012-07-05 Putins kys
Sheffield Doc/Fest 2012-06-13 Putins kys
Warszawa, Against Gravity 2012-05-11 Putins kys
Istanbul Int. Film Festival 2012-03-31 Putins kys
London, Human Rights Watch Film Festival 2012-03-22 Putins kys
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2012-03-22 Putins kys
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2012-03-22 Putins kys
Hong Kong International Film Festival 2012-03-21 Putins kys
Thessaloniki Documentary Festival 2012-03-09 Putins kys
ZagrebDox 2012-02-26 Putins kys
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Putins kys
Sundance Film Festival 2012-01-19 Putins kys
Amsterdam, IDFA 2012-01-15 Putins kys
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Putins kys
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.