enda

Lone Lindorff

(1937 – )

Skuespiller. Født 23/7 1937. Datter af skuespiller Bodil Lindorff.

Uddannet på The Old Vic Theatre School i Bristol.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Evnen til at illudere hundrede procent er guld værd for en filmskuespiller og medvirkede da også stærkt til, at Lone Lindorff fik en birolle-Bodil for sin præstation i Henning Carlsens og Benny Andersens "Man sku' være noget ved musikken" (1972).


Hendes værtshus-version af hjertesorg ved Otto Brandenburgs klaver er mønstergyldig i sin usentimentale jævnhed - hun spiller ikke for spejlet, men for scenens sandhed, med en ukunstlet, rammende replik og et blik, der synes født bedrøvet. Og samme ligefremhed udmærker hendes Karen i "Den forsvundne fuldmægtig" (1971), Poul Thomsens underkuede datter, der er landlig tjenestepige for Ove Sprogøes fuldmægtig.


De to præstationer blev karrierens filmhøjdepunkter, hvorefter hun erklærede sig træt af at spille 'fladtrådte kvinder'. Hun var i 1970'erne stærkt engageret i politisk teater med dets mere aktive kvindefigurer, og da hun i slutningen af tiåret både oplevede at blive mor som 40-årig og blive skilt og stå boligløs, nedprioriteredes filmkarrieren yderligere, nu til fordel for børneteater. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fri os fra det onde 2009 Anna DK/Spillefilm
Superbror 2009 Helseheks DK/Spillefilm
Rene hjerter 2006 Madamme DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Dommer 2 DK/Spillefilm
Klovn 2005 Klinikdame Tv-serie
At klappe med een hånd 2001 Anders' mor DK/Spillefilm
Ved Stillebækken 1999 Kirsten Stillebæk, Knuds mor Tv-serie
Idioterne 1998 Karens mor DK/Spillefilm
Skat, det er din tur 1997 Nina Nymann DK/Spillefilm
Åndernes hus 1993 Tjenestepige U/Spillefilm
Kirsebærhaven 89 1990 Lillian Tv-serie
En hård dags nat 1987 Medvirkende DK/Kort fiktion
Jordens børn 1985 Medvirkende DK/Kort fiktion
Tro, håb og kærlighed 1984 Bjørns mor DK/Spillefilm
Bank under bordet 1983 Medvirkende Tv-film
Zappa 1983 Bjørns mor DK/Spillefilm
Hjem 1982 Medvirkende Tv-film
Undervurderet? 1982 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Du er smuk - jeg elsker dig 1981 Medvirkende Tv-film
Krigsdøtre 1981 Fru Schweartz Tv-serie
Har du set Alice? 1981 Bankassistent DK/Spillefilm
Trællenes børn 1980 Stemme DK/Spillefilm
Sorteper - Det kan du selv være 1980 Medvirkende DK/Kort fiktion
Uden støtte fra befolkningen kunne vi ingenting udrette 1980 Medvirkende Tv-film
Enlig far 1980 Medvirkende Tv-film
Trællene 1978 Stemme DK/Spillefilm
Else Kant 1978 Medvirkende Tv-serie
Lille spejl 1978 Else, Toms kone DK/Spillefilm
Hellere rask og rig end syg og fattig 1977 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Kære Fritz 1976 Mitzi Tv-film
John, Alice, Peter, Susanne og lille Verner 1976 Ingeborg Tv-serie
Bernarda Albas hus 1975 Medvirkende Tv-film
Ta' det som en mand, frue 1975 Ellens kollega DK/Spillefilm
Violer er blå 1975 Tv-journalist DK/Spillefilm
Kun sandheden 1975 Ekspedient i renseri DK/Spillefilm
Stykvis 1974 Medvirkende Tv-serie
Syg og munter 1974 Mette Tv-film
Friere 1973 Agafja Tv-film
Spillet om Vesterbro 1973 Medvirkende Tv-film
I din fars lomme 1973 Mozartdamen DK/Spillefilm
Man sku' være noget ved musikken 1972 Elly DK/Spillefilm
Hændeligt uheld 1971 En pige DK/Spillefilm
Den forsvundne fuldmægtig 1971 Karen, Jens Jensens datter DK/Spillefilm
Nøglen til Paradis 1970 Konditræner DK/Spillefilm
Oktoberdage 1970 Sygeplejerske DK/Spillefilm
Ka' De li' østers? 1967 Edvard Knudsens sekretær Tv-serie
Utro 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Ægget 1964 Første dame Tv-film
Når enden er go' 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Premiere i helvede 1964 Medvirkende DK/Spillefilm
Jimmys tog 1963 Medvirkende Tv-film
Støv for alle pengene 1963 Medvirkende DK/Spillefilm
Komtessen 1961 Pige på klosterskole DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.