enda

Lotte Horne

(1943 – )

Skuespiller. Født 3/6 1943. Gift med skuespiller Finn Storgaard.

Uddannet på Det kgl. Teaters elevskole 1963-66.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):


Hun filmdebuterede allerede i 1961 i en 16-mm amatørfilm, Jeanette, om hvis skæbne kun lidet vides. Men i 1967 gør den slanke blondine sig fordelsagtigt bemærket i Henning Carlsens "Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet" (1967) efter Schades roman. Hun er helten Erik Wedersøes Skanderborgkæreste og filmens lyspunkt: hendes langlemmede sanselighed emmer af lige netop den muntert frejdige, uhæmmede erotik, som Schade står for. Og heldigvis har flere års elevskole-kamp mod den jyske dialekt ikke udryddet hovedlandets klang fra hendes lidt dybe stemme.


Desværre udviklede hendes filmkarriere sig til et dystert kapitel, bestående af ligegyldige småroller i meget ringe film.


Hun kom ned på jorden som niecen Lone i de træskotunge folkekomedier om "Mig og min lillebror" , men i "Midt i en jazztid" (1969) har hun - klart bedre - en ganske lille rolle som hovedpersonen Peter Hasvigs søster (Hasvig spilles af hendes ægtemand Finn Storgaard).


Med det amerikansk-danske sex-melodrama "Threesome" / "Trekanter" (1969) og det plat-erotiske makværk "Den røde rubin" (1970) går det helt galt. Efter udsendelsen af førstnævnte i 1973 brugte hun kræfterne på teatret. [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Domino 1991 Lillian Tv-serie
Anthonsen 1984 Anna Møller Tv-serie
Alt hvad jeg har gjort, alt hvad jeg har mistet 1976 Medvirkende Tv-film
En by i provinsen 1976 Ann-Lisbeth Berg, direktørfrue Tv-serie
Seks roller søger en forfatter 1973 Skuespillerinde Tv-film
Seks personer søger en forfatter 1973 Medvirkende Tv-film
Indbildt hanrej 1971 Célie Tv-film
Nattens frelse 1971 Kaptajnens datter Tv-film
Den røde rubin 1970 Gunhild DK/Spillefilm
For lang og tro tjeneste 1969 Medvirkende Tv-film
Mig og min lillebror og Bølle 1969 Lone, Thorvald og Olivias datter DK/Spillefilm
Trekanter 1969 Medvirkende DK/Spillefilm
Sjov i gaden 1969 Den falske faster Anna DK/Spillefilm
Midt i en jazztid 1969 Peters søster DK/Spillefilm
Mig og min lillebror og storsmuglerne 1968 Lone, Thorvald og Olivias datter DK/Spillefilm
Jeg elsker blåt 1968 Ella, Judiths søster DK/Spillefilm
Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet 1967 Mithra, Hans Madsens forlovede DK/Spillefilm
Mig og min lillebror 1967 Lone, Thorvald og Olivias datter DK/Spillefilm
Jeg - en marki 1967 Else, manicuredame DK/Spillefilm
Smukke-Arne og Rosa 1967 Medvirkende DK/Spillefilm
Der var engang 1966 Medvirkende DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.