enda

Marie Dinesen

(1877 - 1938)

Skuespillerinde. Født 3/11 1877 (M. Benthe), død 17/8 1938 - 60 år gammel. Gift med instruktør Robert Dinesen (ægteskabet opløst).

Var knyttet til Dagmarteatret og senere i en lang årrække til Folketeatret, hvor hun spillede et stort repertoire.

Debuterede i 1912 hos Nordisk Film, hvor hun - med undtagelse af et par sidespring til andre selskaber - indtil 1923 medvirkede i en lang række film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Fra Mørke til Lys 1928 Karen Hansen, Lars' kone DK/Spillefilm
Lasse Månsson fra Skaane 1923 Ole Hassels kone DK/Spillefilm
Madsalune 1923 Halbergs hustru DK/Spillefilm
En Nat i København 1923 Fru Dovre DK/Spillefilm
Store forventninger 1922 Miss Havisham DK/Spillefilm
David Copperfield 1922 Tante Betsy DK/Spillefilm
Hans store Chance 1919 Enkefru Stein DK/Spillefilm
En Kunstners Gennembrud 1919 Karin Restes, Emanuels mor DK/Spillefilm
Den Æreløse 1919 Roberts mor DK/Spillefilm
Gillekop 1919 Godsejerens hustru DK/Spillefilm
Hendes Helt 1919 Holsts hustru DK/Spillefilm
En Lykkeper 1918 Medvirkende DK/Spillefilm
Kvinden med de smukke Øjne 1917 Grevinde de Toussaint DK/Spillefilm
Et Barnehjerte 1917 Fru Cornelius DK/Spillefilm
Børnenes Synd 1917 Grehte, Anders Vejmands kone DK/Spillefilm
Brændte Vinger 1917 Agnes' mor DK/Spillefilm
Krigens Fjende 1917 Professorinden DK/Spillefilm
Studenterkammeraterne 1917 Kais mor, indehaver af et vaskeri DK/Spillefilm
Manden uden Smil 1917 Fru Borchmann DK/Spillefilm
Spiritisten 1916 Fru Walken, enke efter godsejer Walken DK/Spillefilm
Den største Kærlighed 1916 Mary Hunderson, enke DK/Spillefilm
Hvo, som elsker sin Fader 1916 Browns hustru DK/Spillefilm
Hjertestorme 1916 Enkefru Klarskov DK/Spillefilm
Grevinde Clara 1916 Medvirkende DK/Spillefilm
Den skønne Evelyn 1916 Anna Gray, Cecils mor DK/Spillefilm
Sønnen 1916 Fru Mørch, bankdirektørens hustru DK/Spillefilm
Millionæren i Røverhænder 1915 Mrs. Worchester DK/Kort fiktion
Brandmandens Datter 1915 Mary, Grants kone DK/Spillefilm
Manden med Staalnerverne 1915 Grevinde Oran, Alex' tante DK/Spillefilm
Cigaretpigen 1915 Ina, Schmalenskys mor DK/Spillefilm
Fangens Søn 1914 Gamle Helvig DK/Spillefilm
Fædrenes Synd 1914 Emma, Franz' kone DK/Spillefilm
Tugthusfange No. 97 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Guldkalven 1914 Mary, Williams' hustru DK/Spillefilm
Lejla 1914 Grevinden, grev Claes' mor DK/Spillefilm
Vingeskudt 1914 Fru Palm DK/Spillefilm
De kære Nevøer 1914 Medvirkende DK/Spillefilm
Atlantis 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Under Blinkfyrets Straaler 1913 Medvirkende DK/Spillefilm
Operabranden 1912 Pastorinde Berg, Agnetes bedstemor DK/Spillefilm
Det sorte Skib 0 Inger, Renards hustru DK/Spillefilm
Kommandørens Døtre 0 Stuepige DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.