enda

Marie Gade Denessen

(1973 – )

Producer. Født 26/9 1973.


Marie Gade Denessen har været producer og executive producer på en lang række spillefilm, som blandt andet "De unge år" (2007), som blev nomineret til Nordisk Råds Filmpris, "Kvinden i buret" (2013), "Nymphomaniac" (2013), "The Model" (2016) og "Darling" (2017).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mugge og vejfesten 2018 Udviklingsproducer DK/Spillefilm
Darling 2017 Producer DK/Spillefilm
Kollektivet 2016 Executive producer DK/Spillefilm
Der kommer en dag 2016 Executive producer DK/Spillefilm
The Model 2016 Executive producer DK/Spillefilm
I am Here 2014 Producer DK/Spillefilm
Nymphomaniac Director's Cut 2014 Executive producer DK/Spillefilm
Kvinden i buret 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Nymphomaniac 2013 Executive producer DK/Spillefilm
Vi er de bedste 2013 Co-producer U/Spillefilm
The Way to Live 2012 Producer U/Spillefilm
ID:A 2011 Executive producer DK/Spillefilm
Code Blue 2011 Co-producer U/Spillefilm
Frit fald 2011 Co-executive producer DK/Spillefilm
Ambassadøren 2011 Producerassistent (præproduktion) DK/Dokumentarfilm
Blekingegade 2010 Producer Tv-serie
Det erotiske menneske 2010 Executive producer DK/Spillefilm
Hannahs valg 2009 Co-producer U/Spillefilm
Himlen falder 2009 Finansieringskonsulent DK/Spillefilm
Lille soldat 2008 Finansieringskonsulent DK/Spillefilm
De unge år 2007 Producer DK/Spillefilm
Ekko 2007 Co-producer DK/Spillefilm
Red Road 2006 Co-producer DK/Spillefilm
Dear Wendy 2005 Co-producer DK/Spillefilm
2 ryk og en aflevering 2003 Scripter DK/Spillefilm
von Triers 100 øjne 2000 Produktion DK/Dokumentarfilm
Fruen på Hamre 2000 Produktionsassistent DK/Spillefilm
Ved Stillebækken 1999 Produktionsassistent Tv-serie

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste Instruktør 2005 Moscow Int. Film Festival 2005 Dear Wendy
Special Pris 2005 Moscow Int. Film Festival 2005 Dear Wendy
Bedste Spillefilm, Juryens Pris 2008 Skip City International D-Cinema Festival 2008 Ekko
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Skip City International D-Cinema Festival 2018-07-13 Darling
Miami International Film festival 2018-03-09 Darling
Santa Barbara Int. Film Festival 2018-01-31 Darling
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Darling
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2017-11-05 Darling
Lübeck, Nordische Filmtage 2017-11-01 Darling
Warsaw International Film Festival 2017-10-13 Darling
London Film Festival 2017-10-04 Darling
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 Darling
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2015-07-03 I am Here
Hamburg FilmFest GmbH 2014-09-25 I am Here
Austin Fantastic Fest 2014-09-18 I am Here
Neuchatel International Fantastic Film Festival 2009-06-30 Ekko
Sevilla Festival de Cine 2008-11-07 De unge år
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2008-09-18 Ekko
Skip City International D-Cinema Festival 2008-07-19 Ekko
Bucheon International Fantastic Film Festival 2008-07-18 De unge år
Jerusalem Int. Film Festival 2008-07-10 De unge år
Taipei Film Festival 2008-06-20 De unge år
Transilvania International Film Festival 2008-05-30 De unge år
Seattle International Film Festival 2008-05-22 De unge år
Istanbul Int. Film Festival 2008-04-05 De unge år
Hong Kong International Film Festival 2008-03-17 De unge år
Berlinale 2008-02-07 Ekko
Göteborg International Film Festival 2008-01-25 Ekko
Tallinn Black Nights Film Festival 2007-11-30 De unge år
Los Angeles, AFI Int. Festival 2007-11-01 Ekko
Lübeck, Nordische Filmtage 2007-10-31 De unge år
Tokyo International Film Festival 2007-10-20 De unge år
London Film Festival 2007-10-17 Ekko
Ghent Flanders Int. Film Festival 2007-10-09 Ekko
Hamburg FilmFest GmbH 2007-09-27 Ekko
San Sebastian International Film Festival 2007-09-20 Ekko
Toronto International Film Festival 2007-09-06 De unge år
Hong Kong International Film Festival 2006-04-04 Dear Wendy
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2006-03-24 Dear Wendy
Sofia International Film Festival 2006-03-09 Dear Wendy
Oslo International Film Festival 2005-11-17 Dear Wendy
Lübeck, Nordische Filmtage 2005-11-03 Dear Wendy
Bergen International Film festival 2005-10-20 Dear Wendy
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2005-09-15 Dear Wendy
Toronto International Film Festival 2005-09-08 Dear Wendy
Karlovy Vary International Film Festival 2005-07-01 Dear Wendy
Moscow Int. Film Festival 2005-06-17 Dear Wendy
Buenos Aires, Mar Del Plata Int. FF 2005-03-10 Dear Wendy
Berlinale 2005-02-10 Dear Wendy
Sundance Film Festival 2005-01-20 Dear Wendy
Krakow Film Festival 2002-05-24 von Triers 100 øjne
Tallinn Black Nights Film Festival 2001-12-01 von Triers 100 øjne
Amsterdam, IDFA 2001-11-22 von Triers 100 øjne
Valladolid International Film Festival 2001-10-25 von Triers 100 øjne
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 von Triers 100 øjne
Moscow Int. Film Festival 2001-06-21 von Triers 100 øjne
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2001-04-30 von Triers 100 øjne
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2001-03-29 von Triers 100 øjne
Göteborg International Film Festival 2001-01-26 von Triers 100 øjne
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.