enda

Marie Niedermann

(1880 – 1967)

Skuespillerinde. Født 27/9 1880, død 23/5 1967 - 86 år gammel.

Debuterede på Århus Teater i 1901 efter to år på Det kgl. Teaters elevskole. Kom senere tilbage til København, hvor hun efter et par sæsoner på henholdsvis Dagmarteatret og Folketeatret i 1917 blev hentet til Betty Nansens teater. Her var hun i 22 år, indtil der i 1942 var bud efter hende fra Det kgl. Teater.

Hendes stumfilmkarriere udspillede sig bortset fra en enkelt film hos Fotorama i Århus i årene 1910-12, hvor hun var en del af den faste stab. Efter en meget lang pause fra filmarbejdet, kunne man fra slutningen af 1930'erne og det følgende årti se hende i en del film - den sidste er "Karen, Maren og Mette" fra 1954.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Karen, Maren og Mette 1954 Medvirkende DK/Spillefilm
Vesterhavsdrenge 1950 Mor Karen DK/Spillefilm
Naar Katten er ude 1947 Fru Holst, Pensionær DK/Spillefilm
Elly Petersen 1944 Professorinde Thalby DK/Spillefilm
Moster fra Mols 1943 Nelsøes Hustru DK/Spillefilm
Drama paa Slottet 1943 Overhofmesterinde Fru Hacthausen DK/Spillefilm
Alt for Karrièren 1943 Fru Friberg, Ingelises Mor DK/Spillefilm
Søren Søndervold 1942 Førstekommis Jessens mor DK/Spillefilm
Tordenskjold gaar i Land 1942 Atalanta, Judichærs hustru DK/Spillefilm
Forellen 1942 Fru Ring DK/Spillefilm
Niels Pind og hans Dreng 1941 Fru Mikkelsen DK/Spillefilm
Peter Andersen 1941 Fru Rasmussen DK/Spillefilm
Thummelumsen 1941 Fru Heilbunth DK/Spillefilm
Alle gaar rundt og forelsker sig 1941 Frk. Gormsen, husholderske DK/Spillefilm
Sommerglæder 1940 Fru Apoteker Hauch DK/Spillefilm
En lille Tilfældighed 1939 Medvirkende DK/Spillefilm
Den gamle Præst 1939 Gamle Karen DK/Spillefilm
Giftes - nej Tak! 1936 Lis' mor DK/Spillefilm
Den store Dag 1930 Anders Petersens enke DK/Spillefilm
Fra Fyrste til Knejpevært 1913 Asta Leonhard, skuespillerinde DK/Spillefilm
Ellen 1912 Ellen DK/Kort fiktion
Dollarprinsessen 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
En hjemløs Fugl 1911 Fru Magda DK/Spillefilm
Venus 1911 Edith, senere "Venus", Sivertsens datter DK/Spillefilm
I Bondefangerkløer 1910 "Provins-Komtessen" DK/Spillefilm
Valdemar Sejr 1910 Dronning Berengaria DK/Kort fiktion
Amatørtyvens Hustru 1910 Skovfogeddatter, Jeffersons unge hustru DK/Kort fiktion
Ansigtstyven II 1910 "Dansemusen" DK/Spillefilm
Ambrosius 1910 Abigael, baronens datter DK/Kort fiktion
Greven af Luxemburg 1910 Angele Didier DK/Kort fiktion
Elverhøj 1910 Elisabeth Munk DK/Kort fiktion
Ansigtstyven 1910 Dansemusen, forbryder DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.