enda

Marius Egeskov

(1889 – 1954)

Skuespiller. Født 15/12 1889, død 7/9 1954 - 64 år gammel. Gift med skuespillerinde Hilma Egeskov (født Rasmussen).

Teaterskuespiller. Fik en kort karriere, da sygdom slog ham ud allerede som 40-årig.

Debuterede på film i Århus, hvor han indspillede en håndfuld film. Fra 1917-20 medvirkede han sporadisk i film hos Nordisk Film.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Det døde Skib 1920 V. de Neer, præst DK/Spillefilm
Ansigtet i Floden 1918 Mac Dane DK/Spillefilm
Den lille Virtuos 1918 Mikael, Froms søn DK/Spillefilm
Blomsterpigens Hævn 1918 Frantz Birger, Kurts søn DK/Spillefilm
Zigeunerprinsessen 1918 Beppo, zigeuner DK/Spillefilm
Nattevandreren 1917 Tom Rowkin, officer i Frelsens Hær DK/Spillefilm
Pax æterna 1917 Gregor, Claudius' søn, student DK/Spillefilm
Telefondamen 1917 Helmer Jarl, cand. jur. DK/Spillefilm
Vestens Børn 1917 John Field DK/Spillefilm
Sporet i Sneen 1915 Doktor Grey DK/Spillefilm
Bagerstrædes Hemmelighed 1914 Torps søn DK/Kort fiktion
Den lille Garnison 1913 Løjtnant DK/Spillefilm
Ellen 1912 Medvirkende DK/Kort fiktion
Pianisten Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.