enda

Martin Barnewitz

(1974 – )

Instruktør, født 13/5 1974. Uddannet ved den alternative filmskole Super 16. Siden 1999 har han instrueret en række kort- og dokumentarfilm. Vandt prisen for bedste kortfilm på filmfestivalen i Mannheim-Heidelberg for sin psykologiske thriller "Glimt af mørke" (2004). "Kollegiet" er Barnewitz' debutfilm i spillefilmslængde.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Dannys dommedag 2014 Instruktion DK/Spillefilm
Partiets mand 2014 Sofies assistent Tv-serie
Messengers 2: The Scarecrow 2009 Instruktion U/Spillefilm
Kollegiet 2007 Instruktion DK/Spillefilm
Glimt af mørke 2004 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
En anden pige 2003 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Name Fame & Money 2002 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Legekammeraten 2001 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Bag Kameraet På Hotel Pandemonium 2001 Instruktion DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Bedste nyheds- & dokumentarfilm 2015 Montreal Fantasia Int Film Festival 2015 Dannys dommedag
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2015-11-29 Dannys dommedag
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2015-04-07 Dannys dommedag
Malmö, BUFF 2015-03-09 Dannys dommedag
Tallinn Black Nights Film Festival 2014-11-14 Dannys dommedag
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 Dannys dommedag
Amsterdam Cinekid 2014-10-11 Dannys dommedag
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2014-08-16 Dannys dommedag
Stockholm International Film Festival 2007-11-15 Kollegiet
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2007-08-17 Kollegiet
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.