enda

Martin Miehe-Renard

(1956 – )

Instruktør, forfatter, skuespiller og komponist. Født 10/8 1956, Danmark. Gift 1993 med skuespiller og caster Karin Jagd. Tidligere gift med skuespillerinden Tine Miehe-Renard.

Uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole og privatteatrenes elevskole ABC/Aveny 1976-79. Uddannet writer/producer hos DR 1980-82. Flere år som revydirektør på Bornholm og i Hjørring, 2 år som chef for Amagerscenen, 5 år som dramachef på Nordisk Film & TV og 2 år som corporate direktør i spil- og medievirksomheden Deadline Media.

Forfattervirksomhed omfatter manuskripter til såvel teater, tv og film, adskillige sang- og revytekster, en række børnebøger og foreløbig èn skønlitterær voksenroman ("Et liv uden mellemrum", Forlaget Centrum 2002).

Martin Miehe-Renard har instrueret en lang række julekalendere til tv som bl.a. de fire julekalendere med nissen Pyrus (1994-2000) og 'Olsen bandens første kup' (1999), samt flere spillefilm i 'Min søsters børn' og 'Far til fire'-serierne. Spillefilmen 'MGP Missionen' (2013) deltog på flere internationale festivaler.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Far til fire og vikingerne 2020 Instruktion DK/Spillefilm
Far til fire i solen 2018 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Far til fire på toppen 2017 Instruktion, Drejebog DK/Spillefilm
Min søsters børn i Afrika 2013 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
MGP Missionen 2013 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Min søsters børn alene hjemme 2012 Instruktion, Manus, Historie DK/Spillefilm
Min søsters børn vælter Nordjylland 2010 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Pyrus alletiders show 2008 Instruktion
Skjulte spor 2000 Instruktion, Executive producer Tv-serie
Pyrus i alletiders eventyr 2000 Instruktion, Manus, Musik, Producer Tv-serie
Pyrus på pletten 2000 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Jul på Kronborg 2000 Sange, Redaktør, DR1 Tv-serie
Olsen bandens første kup 1999 Instruktion, Skolelægen, Producer Tv-serie
Alletiders julemand 1997 Instruktion, Manus, Musik, Executive producer Tv-serie
Alle tiders julemand 1997 Instruktion, Manus, Musik, Executive producer Tv-serie
Hjem til fem 1995 Instruktion Tv-serie
Alle tiders nisse 1995 Instruktion, Manus, Musik, Executive producer Tv-serie
Lågen i bogen 1995 Manus Tv-serie
Alle tiders jul 1994 Instruktion, Manus, Medvirkende, Executive producer Tv-serie
Alle os under himlen 1993 Instruktion Dokumentarserie
Jul i juleland 1993 Instruktion, Manus Tv-serie
Skibet i skilteskoven 1992 Instruktion, Manus Tv-serie
Ugeavisen 1990 Manus Tv-serie
Cirkus Julius 1988 Instruktion, Manus Tv-serie
Station 13 1988 Fyr på bar Tv-serie
Oliver & Co 1988 Sangtekster (dansk version) U/Spillefilm
Rejseholdet 1983 Benny Tv-serie
D.A.S.K. 1981 Mads Tv-serie
Vores år 1980 Tom Humble Tv-serie
Charly og Steffen 1979 Tom DK/Spillefilm
Tre søstre 1977 Medvirkende Tv-film
Familien Gyldenkål vinder valget 1977 Brian Gyldenkål DK/Spillefilm
Smølferne og den fortryllede fløjte 1976 Stemme U/Spillefilm
Familien Gyldenkål sprænger banken 1976 Brian Gyldenkål DK/Spillefilm
Den dobbelte mand 1976 Kurt DK/Spillefilm
Ellens sang 1975 Gert, Musik Tv-film
Familien Gyldenkål 1975 Brian Iversen DK/Spillefilm
Den sårede filoktet 1974 Medvirkende Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Oulu Int. Children's Film Festival 2014-11-17 MGP Missionen
Lübeck, Nordische Filmtage 2014-10-29 MGP Missionen
Amsterdam Cinekid 2014-10-11 MGP Missionen
London Film Festival 2014-10-08 MGP Missionen
Hamburg FilmFest GmbH 2014-09-25 MGP Missionen
Kristiansand International Children's Film Festival 2014-09-16 MGP Missionen
Sarajevo Film Festival 2014-08-15 MGP Missionen
Tel Aviv International Children's Film Festival 2014-07-17 MGP Missionen
Hong Kong, International Children's Film Carnival 2014-07-04 MGP Missionen
Zlin Int. Film Festival for Children & Youth 2014-05-30 MGP Missionen
TIFF Kids 2014-04-08 MGP Missionen
Stockholm Film Festival Junior 2014-04-07 MGP Missionen
Malmö, BUFF 2014-03-10 MGP Missionen
Berlinale 2014-02-06 MGP Missionen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.