enda

Martin Schmidt

(1961 - )

Instruktør, født 10/5 1961.

Martin Schmidt har altid haft en forkærlighed for gyserfilmgenren og brød for alvor igennem med de to gysere "Sidste Time" og "Mørkeleg" i henholdsvis 1995 og 1996. Siden har han især markeret sig inden for TV og står som instruktør på store danske serier som "Rejseholdet", "Nikolaj og Julie", "Ørnen" og ikke mindst "Jul i Valhal".

Martin Schmidt er også forfatter til flere filmbøger, samt kursus- og foredragsholder.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Bølle Bob - Alle tiders helt 2010 Instruktion DK/Spillefilm
Monsterjægerne 2009 Instruktion DK/Spillefilm
Kristian 2009 Instruktion Tv-serie
Livvagterne 2008 Instruktion Tv-serie
Guldhornene 2007 Instruktion DK/Spillefilm
2900 Happiness 2007 Instruktion Tv-serie
Bag det stille ydre 2005 Instruktion DK/Spillefilm
Jul i Valhal 2005 Instruktion Tv-serie
Ørnen 2004 Instruktion Tv-serie
Nikolaj og Julie 2002 Instruktion Tv-serie
Kat 2001 Instruktion DK/Spillefilm
Skjulte spor 2000 Instruktion Tv-serie
Rejseholdet 2000 Instruktion Tv-serie
Afmagt 1998 Instruktion DK/Kort fiktion
Mørkeleg 1996 Instruktion DK/Spillefilm
Sidste time 1995 Instruktion DK/Spillefilm
Kun en pige 1995 Synkronisering DK/Spillefilm
Lad isbjørnene danse 1990 Toneassistent DK/Spillefilm
Fuglekrigen i Kanøfleskoven 1990 Dialogindspilning DK/Spillefilm
Lykken er en underlig fisk 1989 Boom operator DK/Spillefilm
Rødtotterne og Tyrannos 1988 Toneassistent DK/Spillefilm
Mord i Paradis 1988 Assistent DK/Spillefilm
Negerkys og labre larver 1987 Produktion DK/Spillefilm
Pelle Erobreren 1987 Synkronisering DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Klippeassistent DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Belfast Cinemagic 2010-11-11 Monsterjægerne
London Children's Film Festival 2010-10-30 Monsterjægerne
Warsaw International Film Festival 2010-10-08 Monsterjægerne
Rimouski Carrousel Int. Youth F.F. 2010-09-25 Monsterjægerne
Kristiansand International Children's Film Festival 2010-04-27 Monsterjægerne
Leeds International Film Festival For Children And Young People 2010-03-29 Monsterjægerne
Malmö, BUFF 2010-03-16 Monsterjægerne
Tallinn Black Nights Film Festival 2009-11-27 Monsterjægerne
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Monsterjægerne
Distributørvisning 2009-09-24 Monsterjægerne
Istanbul TURSAK Childrens Film Festival 2008-04-25 Guldhornene
Kristiansand International Children's Film Festival 2008-04-22 Guldhornene
Rio de Janeiro Film Festival 2003-09-25 Kat
Malaga International Fantastic Film Festival 2003-03-06 Kat
Edmonton The Calgary International Horror Film Festival 2003-01-24 Kat
San francisco - Dark Wave Festival 2002-10-18 Kat
Vancouver Cinemuerte Film Festival 2002-07-04 Kat
Amsterdam Imagine Film Festival 2002-04-11 Kat
Luxembourg Cinénygma 2002-04-04 Kat
Brussels Int. Filmfestival of Fantasy,Thriller & Science Fiction Films 2002-03-15 Kat
Oporto, Fantasporto 2002-02-15 Kat
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.