enda

Mette Heeno

(1976 - )

Manuskriptforfatter. Født 29/6 1976. Uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2001.


Heeno har skrevet manuskripter til en række tv-serier samt flere kort- og spillefilm, som overvejende placerer sig inden for komediegenren. Hun har skrevet fortællinger til både børn og voksne.


Hun har skrevet manuskript til komedieserierne "Langt fra Las Vegas" (2001), "Lærkevej" (2009) og "Bedre skilt end aldrig" (2016) samt animationsfilmen "Terkel i knibe" (2004) og spillefilmene "Supervoksen" (2006) og "All Inclusive" (2014).


Heeno modtog Kathrine Windfelds mindelegat ved Robert-uddelingen i 2017.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Happy ending 2018 Manuskript DK/Spillefilm
Aldrig mere i morgen 2017 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
Bedre skilt end aldrig 2016 Manuskript, Executive producer Tv-serie
All Inclusive 2014 Manuskript DK/Spillefilm
Rita 2 2013 Manuskript Tv-serie
Lærkevej: Til døden os skiller 2012 Manus DK/Spillefilm
Talenttyven 2012 Manuskript DK/Spillefilm
Flugten 2009 Manus DK/Spillefilm
Lærkevej 2009 Manus Tv-serie
Ekko 2007 Manus DK/Spillefilm
Princess 2006 Manus DK/Spillefilm
Supervoksen 2006 Manus DK/Spillefilm
Nynne 2005 Manus DK/Spillefilm
Bare Holger 2005 Manus DK/Kort fiktion
Fucking 14 2005 Manuskript DK/Kort fiktion
Fakiren fra Bilbao 2004 Manus DK/Spillefilm
Terkel i knibe 2004 Manusforfatter DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Manuskript DK/Kort fiktion
Monberg & Tuxen 2004 Manuskript Tv-serie
Perforama 2002 Medvirkende Tv-serie
Langt fra Las Vegas 2001 Manus Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.