enda

Mogens Dam

(1897 – 1979)

Journalist, revy- og viseforfatter. Far til journalisten Morten Johs. Dam (1944- ). Blandt hans mange populære viser er bl.a. "Pige træd varsomt", "Luften var femten", "Flyv min hest", "Den sidste turist i Europa", "Jeg har elsket dig så længe jeg kan mindes", "Man kan vel ikke gøre for at man har charme".

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Forbrydelsens element 1984 Sangtekster (Den sidste turist i Europa) DK/Spillefilm
Farinelli 1961 Sangtekster Tv-film
Jomfruburet 1959 Dansk bearbejdning Tv-film
Det gælder os alle 1949 Sangtekster DK/Spillefilm
Lise kommer til Byen 1947 Sig selv, Sangtekster DK/Spillefilm
Stjerneskud 1947 Sangtekster DK/Spillefilm
Jeg elsker en anden 1946 Sangtekster DK/Spillefilm
Saa mødes vi hos Tove 1946 Sangtekster DK/Spillefilm
De kloge og vi gale 1945 Sangtekster DK/Spillefilm
Lev Livet let 1944 Sangtekster DK/Spillefilm
Teatertosset 1944 Sangtekster DK/Spillefilm
Op med Humøret 1943 Musik DK/Spillefilm
En pige med pep 1940 Sangtekster DK/Spillefilm
Sørensen og Rasmussen 1940 Sangtekster DK/Spillefilm
Pinocchio 1940 Oversættelse U/Spillefilm
Komtessen paa Steenholt 1939 Sangtekster DK/Spillefilm
Inkognito 1937 Manus DK/Spillefilm
Mille, Marie og mig 1937 Manus, Sangtekster DK/Spillefilm
Snehvide og de syv dværge 1937 Oversættelse U/Spillefilm
Saa til søs 1933 Manus DK/Spillefilm
Fem raske Piger 1933 Sangtekster DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.