enda

Morten Lorentzen

(1960 – )

Skuespiller, komiker og instruktør. Født 19/8 1960. Søn af komponisten Bent Lorentzen (f. 1935). Har instrueret og medvirket i film, tv og diverse forestillinger siden 1982. Fik sammen med Povl Carstensen i midt-80'erne sit gennembrud med comedy-duoen John og Aage.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Mægtige maskiner - på hjul og larvefødder (oversigt) 2009 speak Tv-serie
Tårnkran 2009 speak Fiktionsserie
Borerig 2009 speak Fiktionsserie
Asfaltmaskine 2009 speak Fiktionsserie
Kædegraver 2009 speak Fiktionsserie
Stribemalermaskine 2009 speak Fiktionsserie
Betonkanon 2009 speak Fiktionsserie
Sorteringsmaskine 2009 speak Fiktionsserie
Fræser 2009 speak Fiktionsserie
Piloteringsmaskine 2009 speak Fiktionsserie
Wiremaskine 2009 speak Fiktionsserie
Gravemaskine 2009 speak Fiktionsserie
Lift 2009 speak Fiktionsserie
Lastbil 2009 speak Fiktionsserie
Krøller i sovsen 2007 Instruktion, Medvirkende DK/Spillefilm
Hvid nat 2007 Jesper DK/Spillefilm
Krummerne - så er det jul igen 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Max DK/Spillefilm
Jul på Vesterbro 2003 Instruktion Tv-serie
Trapper 2000 Medvirkende DK/Kort fiktion
Superkatten Zorba 1998 Stemme U/Spillefilm
GUFOL-Mysteriet 1997 Instruktion Tv-serie
En stille død 1997 Medvirkende DK/Kort fiktion
De skrigende halse 1993 Iggy Tv-film
Casanova 1990 Instruktion, Manus, Klip DK/Spillefilm
Et andet sted 1990 Medvirkende DK/Kort fiktion
Sirup 1990 Instruktørassistent DK/Spillefilm
Dagens helt 1989 Medvirkende DK/Kort fiktion
En verden til forskel 1989 Max DK/Spillefilm
Huller i suppen 1988 Instruktion, Manus, Medvirkende DK/Spillefilm
Guldregn 1988 Medvirkende DK/Spillefilm
Mor er major 1985 Ole Tv-serie
Midt om natten 1984 Bo DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Giffoni Film Festival 2007-07-12 Krummerne - så er det jul igen
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.