enda

Morten Pape

Manuskriptforfatter, forfatter. Født 24/10 1986. Uddannet bachelor i Film- og Medievidenskab og manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16 i 2016.

Pape har skrevet en række romaner, herunder debuten 'Planen' (2015) og 'Guds bedste børn' (2018), der vandt DR's Romanprisen. Har blandt andet skrevet manuskript til 'Halvmand' (2016), der vandt en Young Directors Award for bedste kortfilm på Cannes-festivalen i 2016. Han spillefilmdebuterede med 'Vildmænd' (2020).
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Vildmænd 2021 Manuskript DK/Spillefilm
Halvmand 2016 Manuskript DK/Kort fiktion
Aqua Mamas 2016 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Enkebal 2015 Manus DK/Kort fiktion
Natten er ung 2014 Medvirkende DK/Kort fiktion
Adils krig 2014 Manuskript DK/Kort fiktion
Sømand 2014 Manuskript, Stillfotograf DK/Kort fiktion
GUFOL-Mysteriet 1997 Dreng på cykel Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.