enda

Nicolai Brechling

(1883 – 1935)

Skuespiller. Født 13/4 1883 (Hans Christian Nicolai B.), død 31/3 1935 - 51 år.

Debuterede på Nordisk Film i 1910 og medvirkede i årene 1911-12 i et mindre antal film der. Derudover blev det til et par enkelte roller hos andre selskaber. Hans primære skuespillervirke foregik på Det ny Teater.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Filmens Helte 1928 Filminstruktøren DK/Spillefilm
Hans rigtige Kone 1917 Schwindelmeyer, forsikringsagent DK/Spillefilm
Tiger-Komtessen 1914 Baron Reuter DK/Spillefilm
Eventyr paa Fodrejsen 1912 Manus, Hans Mortensen kaldet Skriverhans DK/Spillefilm
For aabent Tæppe 1912 Preben Winge, skuespiller DK/Spillefilm
Forstærkningsmanden 1912 Løjtnant Ancher DK/Spillefilm
Damernes Blad 1912 Yngste journalist DK/Kort fiktion
Den Undvegne 1912 Fange Nr. 13 DK/Spillefilm
Naar Hjertet staar i Brand 1912 Manus DK/Kort fiktion
Vampyrdanserinden 1912 Manus DK/Kort fiktion
Anna fra Æbeltoft 1911 Urtekræmmersvend DK/Kort fiktion
Nøddebo Præstegaard 1911 Frederik Knabstrup, stud. jur. DK/Kort fiktion
Folkets Vilje 1911 Manus DK/Spillefilm
Mormonens Offer 1911 Telegrafist på skibet DK/Spillefilm
Elskovsbarnet 1910 Baron d'Aurignac DK/Kort fiktion
Troskabsprøven Manus DK/Kort fiktion
Spøgelset i Gravkælderen Fætter Gottlob DK/Kort fiktion
Spaakonens Datter Helvig, Ellinors forlovede DK/Spillefilm
Kärlekens offer Edvin Holm, ingeniør U/Spillefilm
Stævnemødet i Frederiksberg Have Carl, løjtnant DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.