enda

Nicolai Lichtenberg

(1915 – 1978)

Instruktør og fotograf. Født 21/2 1915 (Carl Nicolai Olav L.), død 8/3 1978 - 63 år gammel. Bror til Niels Lichtenberg (1902-1978).

Startede i 1943 som fotograf hos Minerva Film og debuterede som kortfilminstruktør i 1946.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Sorø Akademi 1958-80 - Tvang og trivsel 1987 Foto DK/Dokumentarfilm
Mennesker i København 1977 Instruktion, Speaker, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Bjergkøbing Grand Prix 1975 Dialoginstruktør (dansk version) U/Spillefilm
Hvad nu? 1973 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Er kongen død? 1973 Speaker DK/Dokumentarfilm
Også i dag 1971 Speaker DK/Dokumentarfilm
Niels Steensens liv og død 1971 Speaker DK/Dokumentarfilm
Kidugalo - et spedalskhedshospital i Tanzania 1970 Speaker DK/Dokumentarfilm
Landsby i Nepal 1970 Speaker DK/Dokumentarfilm
Dansk i Sydslesvig 1970 Speaker DK/Dokumentarfilm
Ekko af et skud 1970 Teaterchef DK/Spillefilm
Omsorg og aktivering 1969 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
En hjemmefødsel 1969 Speaker DK/Dokumentarfilm
Vejen 1969 Speaker DK/Dokumentarfilm
Sabbat i Jerusalem 1969 Speaker DK/Dokumentarfilm
Grænsebyen Flensborg 1968 Instruktion, Speaker, Klip DK/Dokumentarfilm
Søkort 1967 Speaker DK/Dokumentarfilm
USSR I - geografi og klima 1966 Speaker DK/Dokumentarfilm
USSR III - en ny by i Sibirien 1966 Speaker DK/Dokumentarfilm
Norden i flammer 1965 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Danmark - fattigt men rigt 1965 Speaker DK/Dokumentarfilm
En håndsrækning 1963 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvad siger smedene? 1963 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Flygtning 1963 Speaker DK/Dokumentarfilm
Da kongen var knægt 1963 Dansk version U/Spillefilm
Hvad med ensilagesaften 1962 Speaker DK/Dokumentarfilm
Små børn, stor by 1961 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Limfjorden 1961 Speaker DK/Dokumentarfilm
Andre folks børn 1958 Instruktion DK/Spillefilm
Karen Blixen 1957 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vilhelm Buhl 1957 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Bolden er hans 1957 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Klovpleje 1954 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Student i Danmark 1954 Instruktion DK/Dokumentarfilm
På vej mod et job 1953 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Omstigning til fremtiden 1952 Instruktion DK/Dokumentarfilm
A visit to Denmark 1952 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Hanen, der ikke ville gale 1950 Instruktion, Klip DK/Kort fiktion
Diakonisse 1950 Instruktion, Manus, Speaker DK/Dokumentarfilm
Grønland i sol 1950 Speaker DK/Dokumentarfilm
Bondegården 1949 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Sikkerhed i luften 1949 Foto DK/Dokumentarfilm
Statsradiofoniens barndom 1949 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Polens børn 1948 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Radiohuset 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Sommerrapsodi 1947 Foto DK/Dokumentarfilm
Fra Undertrykkelse til Befrielse 1946 Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm
Hugormen 1946 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Hvis det bliver nødvendigt 1946 Foto DK/Dokumentarfilm
Det gælder din Frihed 1946 Fotograf DK/Dokumentarfilm
Katastrofe? 1945 Foto DK/Dokumentarfilm
Faren fra luften 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Apotek 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Bomber over Danmark 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Gengas er Giftgas 1944 Foto DK/Dokumentarfilm
Det flasker sig Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.